Shenjat që vuani nga çrregullimi i stresit pas marrëdhënies së fundit

2 muaj më parë

Kur i jep fund një marrëdhënieje,ka raste kur duket sikur nuk vuan aspak,por më vonë fillon të përjetosh ndjesi dhe gjëra që nuk ja gjeni kuptimin.
Këto shenja mund të jenë edhe çrregullimi i stresit që vjen pasi i ke dhënë fund lidhjes dhe ja si mund ta kuptoni:

•Nevojat/pëlqimet tuaja për kontakt fizik kanë ndryshuar
Mbaj mend që kaloja takime duke uruar dhe dëshiruar që dikush të më merrte dorën ose “aksidentalisht” të më sulmonte dhe ja ku ishte një burrë që në fakt më pëlqente të më prekte qëllimisht këmbën… dhe unë u drodha.
Ndryshimet në modelet tuaja të zakonshme të kontaktit fizik mund të jenë një tregues i stresit.
Kjo mund të shkojë edhe në anën tjetër, ku dikush i rezervuar më parë seksualisht bëhet më aktiv.

• Ju fajësoni veten për gjithçka, ndonjëherë
A mendoni vazhdimisht se si keni kontribuar në rënien e marrëdhënies suaj? Ndjeheni sikur ju ishit shkaku i ikjes së tij? Pyes veten se çfarë mund të kishit bërë për ta rregulluar atë? Ndalo.
Vetëfajësimi është një tregues kryesor i çrregullimit të stresit pas marrëdhënies.

•Keni rikthim dhe mendime obsesive
Nëse keni kaluar diçka traumatike fizikisht ose emocionalisht, ka të ngjarë të pësoni rikthim.
Kjo është kur diçka shkakton një kujtesë traume që ju godet si një tren mallrash. Mund ta ndjesh, ta shohësh, ta nuhasësh… është një kujtim i plotë që të godet me grusht në ndjenja.
Dhe ku çrregullimi tradicional i stresit post-traumatik zakonisht përfshin inkurajimin e kujtimeve të varrosura të dalin në sipërfaqe, e kundërta është e vërtetë kur bëhet fjalë për marrëdhëniet. Do të fiksoheni për atë që ndodhi, si ndodhi, çfarë thatë, çfarë bëtë. “Unë jam një grua e zgjuar, si e lashë të ndodhte?”

•Të qash për periudha të gjata duket normale
Është krejtësisht normale të qash pas ndarjes. Por nëse jeni ende duke qarë pas muajsh apo edhe vitesh, atëherë ndoshta keni pak stres pas marrëdhënies.

•Sa herë e kam ndjerë këtë? Disa nga gjërat e mia të preferuara janë bërë nga më të neveritshmet, sepse i kam bërë me një ish.
Kur përfundon keq, çdo gjë që ju kujton atë kohë të tmerrshme mund të shkaktojë një reagim të plotë trupor.
Ju mund të panikoni, të stresoheni, të shqetësoheni, të dridheni dhe në përgjithësi thjesht të ndiheni plotësisht në teh.
Siç e dini, kur dikush i mrekullueshëm ju prek dhe ju dridheni.

Të ngjashme