Kryefjala Logo

Shenjat që tregojnë se partneri juaj po ju turpëron dhe ju as që po e kuptoni

8 Nëntor, 2022 | 1:18 pm

Para se të kuptoni nëse jeni apo jo të turpëruar në marrëdhënien tuaj, është e rëndësishme të diskutoni ndryshimin midis turpit dhe fajit.
Faji është të pendoheni për diçka që keni bërë,është të kërkosh falje, të pajtohesh dhe të punosh për të bërë dhe për të qenë më të mirë.
Ndjenja e fajit është një emocion pozitiv që mund të kanalizojë ndryshimin dhe rritjen.
Si po ju turpëron partneri?

•Ata e shohin cenueshmërinë tuaj si një dobësi dhe e përdorin atë kundër jush

Duhet të jesh më e fortë.
Tingëllon e njohur si fjali?
Kjo mantra është shumë e zakonshme në kulturën tonë dhe ne e dëgjojmë atë pavarësisht gjinisë.
Shpesh e etiketuar si “shumë emocionale” dhe “shumë nevojtare” na bën vulnerabël para pasqyrës sonë.

• Ata ju krahasojnë me atë që keni qenë
Njerëzit janë dinamikë,ata ndryshojnë dhe rriten me kalimin e kohës.
Është pothuajse e pamundur që ju të jeni i njëjti person me atë që ishit një ose dy vjet më parë.
Nuk është e pazakontë të dëgjosh gjëra të tilla si, “Pse nuk sillesh si dikur?”
“Nostalgjia është gjithashtu një formë e rrezikshme krahasimi.
Mendoni se sa shpesh e krahasojmë jetën tonë me një kujtim që nostalgjia e ka modifikuar aq plotësisht sa nuk ka ekzistuar kurrë në të vërtetë.”
Ka shumë presion dhe madje edhe gjykim duke bërë pyetje retorike që tregojnë se nuk jeni aq “e mirë” sa keni qenë.

Nga ana tjetër, nëse partneri juaj bën paralele me një version të mëparshëm të vetes për të cilin nuk jeni krenare, kjo është gjithashtu e papranueshme dhe vetëm një shembull tjetër i përdorimit të dobësisë suaj kundër jush.

•Toni i tyre dhe gjuha e trupit të bëjnë të ndihesh e vogël
Nuk është gjithmonë ajo që thuhet aq e rëndësishme sa mënyra se si thuhet.
Vini re sesi partneri juaj përdor zemërimin dhe mosmiratimin në tonin dhe komentet e tij.

Kur të flasin, ndihesh menjëherë e vogël, sikur të jesh sërish 12 vjeç?
A janë sarkastikë? A fryhen dhe ju japin shikime të neveritshme?
Ky është një tregues i zakonshëm që ju jeni të turpëruar në marrëdhënien tuaj dhe shanset janë që ju e dini thellë në vetvete dhe thjesht nuk e keni pranuar ende.

•Luftërat private i bëjnë publike
“Kur një bashkëshort përmend biseda personale ose detaje me miqtë dhe familjen në mbledhje pikërisht përballë partnerit”, është një shenjë e sigurt e turpërimit të bashkëshortit.
Në vend që t’i tërhiqni ose t’i sfidoni para të tjerëve, mund t’u thoni se nuk është e drejtë të bëni publike një luftë private.

Të ngjashme