Kryefjala Logo

Shenjat që tregojnë se jeni ju ‘shefja’ në lidhjen tuaj

28 Mars, 2023 | 3:25 pm

Lini mënjanë kërkesat e dukshme kohore të një karriere të suksesshme si një variabël dhe përqendrohuni në qëndrimin në jetën e tyre shtëpiake.
Kur i krahasoni të dyja, bëhet e qartë se të njëjtat tipare që janë të dobishme në punë si drejtimi, të qenit shef, vendosja e pritshmërive të qarta dhe përgjithësisht drejtimi i gjërave priren të jenë më pak efektive në shtëpi.

Këtu janë disa shenja që tregojnë se jeni shumë shefe dhe kontrolluese në marrëdhënien tuaj:

•Nuk ju pëlqen të pranoni ndihmë dhe të mbështeteni te të tjerët dhe/ose prisni që ata të dështojnë në bërjen e diçkaje në mënyrën e duhur.

•Keni shumë rregulla dhe pritshmëri për partnerin.

•E gjeni veten duke u dhënë të tjerëve shumë sugjerime, këshilla të pakërkuara dhe ato që besoni se janë kritika konstruktive.

•Nëse ka një situatë të keqe, ju jeni të parët që merrni përsipër dhe urdhëroni njerëzit e tjerë përreth.

•Ju këmbëngulni të keni të drejtë, të keni fjalën përfundimtare ose të siguroheni që gjërat të bëhen sipas jush.

•Planifikoni shumë aktivitete të thjeshta.

•Ju jeni një pasagjer në sediljen e pasme.

•Bëheni të pakëndshëm kur mjedisi juaj personal nuk është ashtu siç duhet.

•Ndiheni të mërzitur ose të pakëndshëm kur dikush ju bën me vonesë ose gjërat nuk shkojnë sipas planit.

Të gjitha këto janë gjëra për t’u marrë parasysh.
Nëse partneri juaj ju ka thënë se keni sjellje kontrolluese, ky është një tjetër flamur i kuq.
Kjo mund të jetë diçka e momentit ose diçka që ata thanë në zemërim, por mund të ketë një thelb të së vërtetës.

Të ngjashme