Shenjat që personi që doni ka probleme me braktisjen

3 muaj më parë

Ne të gjithë pothuaj kemi takuar dikë me probleme braktisjeje dhe mund të jetë e vështirë të flasësh me njerëz që kanë të bëjnë me këtë lloj traume.

•Ata lidhen shpejt me disa njerëz.
Ata mund të kenë një sërë lidhjesh të shkurtra, por intensive, qoftë me miqtë apo të dashuruarit.

•Herë të tjera, njerëzit me probleme braktisjeje mund të kalojnë nëpër një sërë marrëdhëniesh të cekëta.
Ata kërkojnë lidhje të reja sepse janë të vetmuar, por më pas e ndërpresin personin tjetër përpara se të kenë mundësi t’i lëndojnë. Vetmia e tyre i shtyn ata të gjejnë dikë tjetër dhe cikli përsëritet.

•Ata kanë një frikë të vazhdueshme nga tradhtia. Me miqtë, kjo shfaqet si një frikë e distancës emocionale.

•Ata kalojnë drejt skenarëve të rastit më të keq.
Kur vrenjten në fytyrë, ata kanë frikë se ju jeni duke u fryrë fshehurazi nga zemërimi. Kur nuk i ktheni mesazh, ata kanë frikë se ju i urreni.
Ata nuk janë gjithmonë në gjendje të kuptojnë se këta skenarë të rastit më të keq janë irracionalë.

•Ata ngjiten pas marrëdhënieve jo të shëndetshme sepse nuk duan që personi tjetër të largohet.
Ata madje sabotojnë marrëdhëniet e tyre. Kur personi tjetër largohet sepse është toksik, ai mund të lehtësojë dhimbjen e tij duke ditur se e ka shkaktuar atë me sjellje të keqe.
Kjo është ngushëlluese për dikë me probleme braktisjeje, sepse nëse nuk e sabotuan marrëdhënien dhe tjetri përfundonte duke u larguar, është një koment për vlerën e tyre si person. Por kur dikush largohet sepse po trajtohet keq, atëherë është e drejtë. Nuk ndihet aq shumë si braktisje.

•Ata besojnë se njerëzit në përgjithësi nuk janë të besueshëm
Kur ata gjejnë dikë me të cilin lidhen, ata do të thonë gjëra të tilla si “ti nuk je si të tjerët”.

Nëse nuk mund ta rregulloni problemin e tyre dhe nuk mund të thoni atë që ata duan të dëgjojnë, çfarë mund të thoni apo bëni?
Njerëzit me probleme të braktisjes janë të prekshëm ndaj nxehtësisë emocionale të momentit.
Gjatë një diskutimi apo zënke të vështirë, ata janë të mbingarkuar me hormonet e frikës.

Bëjini një nder dhe largohuni nga një bisedë kur ajo bëhet emocionale dhe joproduktive edhe nëse duket se e shtyn personin tjetër në dëshpërim.
Tregojuni qartë dhe me vendosmëri se po e bëni këtë për të dy, në mënyrë që të mos keni dhimbje.
Do të duket si të shkelmoni një njerintë dashur, por duhet bërë.
Alternativa do të thotë të qëndrosh dhe të mundësosh që çështjet e tyre të braktisjes të përkeqësohen.

Të ngjashme