Shenjat që ju po rrisni një djalë që do të jetë një dështim total në marrëdhënie

5 muaj më parë

Zonja, duhet të flasim për diçka. Ajo për të cilën duhet të flasim është mënyra se si po i rrisim djemtë.
Tani, e di që ju të gjithë dëshironi patjetër më të mirën për djemtë tuaj dhe se dëshironi që ata të jenë burra të mrekullueshëm për gratë e tyre të ardhshme, apo jo? Unë shpresoj se ju jeni dakord me mua për hir të brezave të ardhshëm të fëmijëve.
Por diçka po bëni gabim nëse po e rrisni kështu:

•Djali juaj ju trajton keq
A ju qorton kur i gatuani darkë?
A pret që ju të pastroni pas tij, apo t’ju thotë se është “punë gruaje” të bësh mbajtjen e shtëpisë?
Nëse po, ju keni një problem serioz në duart tuaja dhe duhet ta trajtoni menjëherë.
Ju duhet të shikoni se ku po i merr ato ide dhe të shihni nëse mund ta frenoni atë ndikim në jetën e tij.
Kjo lloj sjelljeje është shpesh një shenjë paralajmëruese se ai do të kryejë akte dhune në familje ndaj të dashurave.

•Ju i thoni se i duhet një punë e mirë për të marrë një të dashur

Kjo, në shikim të parë, duket si një këshillë e mirë. Por problemi është se ne të gjithë e dimë se nuk ka të bëjë gjithmonë me paratë. Por djemtë e rinj nuk e dinë këtë dhe disa burra rriten duke mos mësuar ndryshe.

Ajo që përfundon me këta djem është se ata mendojnë se gjithçka që duan gratë janë paratë, dhe jo dashuria. Duke thënë gjëra në këto linja mund ta bëjë atë gjithashtu të mendojë se ka të drejtë për gratë, dhe siç e dimë të gjithë, askush nuk ka të drejtë për një bashkëshort, pavarësisht se sa fiton, sa mirë duken ose çfarë bëjnë.

•Djali juaj është qendra e universit tuaj

Ky zakon është shumë i zakonshëm me prindërit këto ditë.
Studimet kanë treguar se kjo ka tendencë të rrisë mundësinë që djali juaj të ketë çrregullim të personalitetit narcisist, çrregullim të personalitetit kufitar, ose thjesht çështje vërtet të tmerrshme të të drejtave.
Nëse ai dëshiron të ketë një marrëdhënie të lumtur dhe funksionale në të ardhmen, fëmija juaj do të duhet të mësojë se ka njerëz të tjerë në botë.

•Ju dorëzoheni ndaj çdo kërkese ose jepni kërcënime boshe

Të dyja këto po e mësojnë djalin tuaj se ai mund të mos respektojë të tjerët dhe të ikë. Më keq, i mëson atij t’i marrë të tjerët si të mirëqenë. Kufijtë janë një gjë që duhet të mësoni, për hir të tij dhe tuajit.

Të ngjashme