Kryefjala Logo

Shenjat që ju jeni të varur në mënyrë të rrezikshme nga dashuria

1 vit më parë

Varësia ndaj dashurisë është një gjë e vërtetë.
Po aq e vërtetë sa një varësi ndaj substancave të ndaluara, alkoolit apo lojërave të fatit.
Ndikon në tru me valë goditëse të dopaminës, oksitocinës dhe hormonit opioid që nxisin qendrën e kënaqësisë së trurit.
Por,cilt janë shenjat?

•Ti romantizon dashurinë
Truri i varur ka kujtesë selektive dhe shpesh na torturon duke menduar për “kohët e mira” në marrëdhënie.
Këto “kohë të mira” janë shpesh ato që ndodhin midis çarçafëve.
Sepse nuk ka aq të mirë sa lloji i paqëndrueshëm, i paparashikueshëm, i paqëndrueshëm ku nuk ndiheni plotësisht të sigurt.

•Ju bëni pazare
Kur e gjeni veten duke u përpjekur të justifikoni kthimin , shkruani se cilat kanë qenë rezultatet e kthimit në të kaluarën.
A shihni një model apo cikël të përsëritur? Nëse po, shkruani në detaje si funksionon modeli, hap pas hapi.

Mund të jetë diçka si:
-Ai është i keq, kritik dhe ndoshta jobesnik.
-Më në fund je mjaftuar dhe ndahesh me të.
-Ai lutet dhe lutet dhe dëshiron që të ktheheni duke thënë se ka ndryshuar.
-Ti kthehesh
Cikli përsëritet..

•Ti bën viktimën
Truri i varur është shumë i poshtër me këto justifikimet.
Kjo e rrit ankthin tonë të përgjithshëm, mënyra se si të varurit nga bixhozi ndihen të shqetësuar kur kanë nevojë për një rregullim dhe e vetmja mënyrë për të lehtësuar shkurtimisht ankthin është të lidhemi me objektin tonë të varësisë nga dashuria.

Të ngjashme