Kryefjala Logo

Shenjat që ju jeni të dashuruar me një person të papjekur emocionalisht

18 Janar, 2024 | 9:02 am

Ata mund të jenë shumë argëtues ndonjëherë, por kjo është të paktën pjesërisht sepse ata janë thjesht një adoleshent në një trup të rrituri.

•Ata jetojnë me besimin e pashprehur se nëse nuk jeni dakord me ta, ju jeni një person i keq.

Disa tipa krijues gjithashtu do t’ju bëjnë të kuptoni se duke mos rënë dakord me ta “jeni i lënduar”. Ose, më mirë akoma, “Fjalët e tua janë një formë dhune ndaj meje”.

Nëse jeni fillestar në trajtimin e papjekurisë emocionale, mund të përgjigjeni duke u përpjekur të tregoni se nuk kishit asnjë dëm. Për pendim, përfundoni duke gatuar një vakt special, duke bërë të gjitha pazaret ushqimore për një ose dy javë dhe duke pastruar shtëpinë aq mirë sa do ta bënte Martha Stewart të skuqej.

•Mosmarrëveshjet janë të shpeshta.

Dhe jo vetëm për çështjet e rëndësishme të jetës, por edhe ato të vogla. Nga ju pritet të kërkoni falje në çdo rast, sepse, mirë, sepse e keni gjithmonë gabim.

Aftësia për të sjellë në mendje një konflikt nga temat më të padëmshme është një forcë e njerëzve të papjekur emocionalisht. Dallimet e vogla në lidhje me planet e pushimeve, pikëpamjet e dikujt për miqtë ose politikën ndezin stuhi të diskutueshme. Arsyeja nuk luan asnjë rol në zgjidhjen e këtyre konflikteve.

Personi i papjekur emocionalisht kërkon kapitullim total, të mbuluar me një falje të sinqertë.

•Partneri juaj e vesh rolin e viktimës si një pallto e vjetër e rehatshme.

Ju mund ta gjeni veten të impresionuar me atë se sa shpesh shfaqet roli i viktimës në marrëdhënien tuaj me partnerin e papjekur emocionalisht. Ata përfundojnë duke qenë viktimë e bashkëpunëtorëve, familjes së gjerë dhe me raste macja e fqinjit.

Për shkak se partneri juaj është viktimë, ata kërkojnë vëmendjen tuaj të vetme dhe mbështetjen e pakufizuar. Në mënyrë të përshtatshme, bufeja e viktimës mund të përdoret gjithashtu si një mjet për të hequr dorë nga detyrimet normale të të rriturve.

•Vetëm të duash diçka është e barabartë me fitimin e gjësë që dëshirohet.

Kjo ka disa pasoja interesante: makina, veshje, elektronikë, bizhuteri, pushime dhe shumë të tjera blihen sepse janë të merituara. Baza e saktë mbi të cilën këto artikuj janë “të merituar” rrallëherë përshkruhet.

Në ato raste të rralla kur dikush e dëgjon arsyetimin, ai zbret në: “Ti jeton vetëm një herë, dhe unë kam kaluar aq shumë dhimbje, sigurisht që më detyrohet pak lumturi”. Ky arsyetim i heq qentë nga zinxhiri. Kjo do të thotë nëse një kartë krediti është e lehtë, mungesa e parave për blerjen e këtyre artikujve shumë të merituar nuk është një shqetësim.

Të ngjashme