Kryefjala Logo

Shenjat që ju jeni një mendimtar i nivelit të lartë

1 vit më parë

Të menduarit e nivelit të lartë është një përvojë si asnjë tjetër.
Është kur disa ide unike bashkohen për të formuar njohuri të jashtëzakonshme duke shkaktuar epifani ashtu si ngjyrat përzihen për të formuar ngjyra të reja.
Epifani të tilla të lindura në mendjet e shkëlqyera të mendimtarëve të nivelit të lartë mbartin aftësinë për të ndikuar në botë.

Ju i kushtoni vëmendje ideve të reja që shumica i refuzon
Njerëzit refuzojnë idetë e reja gjatë gjithë kohës. Mund të jetë se ata janë tepër skeptikë. Ose thjesht nuk ndihen rehat me ndryshimin. Këtu janë disa shembuj :

Njerëzit e refuzuan zhvillkmin e internetit. Vetëm disa njerëz të zgjuar si Jeff Bezos kanë vënë bast për të dhe kjo është arsyeja pse Amazon është një nga kompanitë më të mëdha në botë.

Nëse e keni parë filmin The Big Short, do të vini re se si bankierët dhe investitorët më të zgjuar në Wall Street ishin shumë injorantë për të kuptuar se tregu i banesave do të shembet.
Vetëm disa njerëz si Dr. Michael Burry ishin mjaft të vëmendshëm për të vënë re se diçka e keqe po shkonte drejt tyre.
Shumë njerëz e refuzuan kriptomonedhën kur koncepti u zbulua për herë të parë, dhe megjithatë, kripto ka gëzuar një nga rritjet më të shpejta në krahasim me çdo treg tjetër në historinë e njerëzimit.

Ndërsa shumica refuzon ide të tilla, mendimtarët e nivelit të lartë janë në gjendje të shohin potencialin në idetë e reja.
Pse eshte kjo?Sepse mendimtarët e nivelit të lartë kanë punuar për të nxitur ekuilibrin e përsosur midis hapjes dhe skepticizmit.

Ata janë të hapur ndaj ideve të reja. Ata përpiqen të mos kenë asnjë paragjykim. Ata shqyrtojnë nga afër konceptet e reja përpara se të vendosin se cili do të jetë potenciali i tyre. Mendimtarëve mesatarë nga ana tjetër u mungon çiltërsia sepse e kanë veshur veten me paragjykime që nuk i lejojnë të kërkojnë fakte.

Ju keni pasgjykime, jo paragjykime

Ja çfarë kuptimi kanë këto dy fjalë:
Paragjykimi: Të kesh një mendim të fortë për diçka pa i shqyrtuar faktet.
Pasgjykimi: Të kesh një mendim të fortë pasi të kesh shqyrtuar faktet.

Të ngjashme