Kryefjala Logo

Shenjat që ju jeni neglizhuar emocionalisht nga babai juaj (dhe kjo po ju prek tani)

19 Korrik, 2023 | 2:30 pm

Meqenëse burrat, për breza të tërë, janë dekurajuar nga shfaqja e emocioneve të tjera përveç zemërimit, shumë baballarë ndihen thellësisht të pakëndshëm nga ndjenjat e tyre dhe ato të të tjerëve. Gjithashtu, duke qenë se ata mësuan të përpiqen të fshehin emocionet e tyre në vend që t’i shprehin dhe të merren me to, shumë baballarë nuk kanë aftësi të mira emocionale.

Si ndodh kjo në marrëdhëniet baba/fëmijë?
Këtu janë 5 shenjat që tregojnë se jeni neglizhuar emocionalisht nga babai juaj:

1. Ndjeheni pak të sikletshme ose të pakëndshme kur jeni vetëm me babanë tuaj

2. Ju mendoni se babai juaj në fakt nuk ju njeh ju,atë të vërtetën

3. Marrëdhënia juaj me babanë tuaj është e butë ose ndihet bosh

4. Ju luftoni për të bërë një bisedë me babin tuaj

5. Ju prireni të kapni (ose të ndiheni të zemëruar) me babanë tuaj dhe më pas të ndiheni fajtorë ose të hutuar për këtë

Sigurisht, asnjë baba nuk është i përsosur dhe askush nuk pret përsosmëri. Është e gjitha një pyetje nëse babai juaj ishte në gjendje t’i përgjigjej mjaftueshëm pjesës emocionale të marrëdhënies suaj dhe emocioneve tuaja si fëmija i tij.

Nëse po i lexoni këto shenja, jeni lënë pas dore emocionalisht nga babai juaj dhe mendoni: “OK, ky jam unë. Çfarë të bëj tani?” e kuptoj.
Edhe nëse babai juaj mendon mirë, është/nuk ishte abuziv dhe ndoshta nuk është fajtor për neglizhencën emocionale ndaj jush, efektet e neglizhencës tek ju janë ende të fuqishme dhe të rëndësishme dhe është jetike që t’i merrni ato seriozisht.

Përveç këtyre udhëzimeve, merrni parasysh këto sugjerime për të shëruar marrëdhënien me babanë tuaj.
Nëse babai juaj ju ka lënë pas dore emocionalisht, atëherë Neglizhenca Emocionale e Fëmijërisë ka lënë gjurmë mbi ju.
Mësoni gjithçka që mundeni dhe filloni t’i drejtoheni tuajat. Ju mund të mësoni aftësitë emocionale që keni humbur dhe t’i jepni vetes atë që nuk e keni marrë kurrë.

Meqenëse Neglizhenca Emocionale e Fëmijërisë është e padukshme dhe e paharrueshme, mund të jetë e vështirë të dihet nëse e keni atë. Për të zbuluar nëse jetoni me gjurmën e saj,merrni Pyetësorin e Neglizhencës Emocionale. Është falas.

Të ngjashme