Kryefjala Logo

Shenjat kryesore për t’i dhënë fund një lidhjeje(edhe nëse jeni ende i/e dashuruar)

8 Shtator, 2023 | 12:27 pm

Është e vërtetë: Ndonjëherë dashuria ndihet si një fushë beteje.

Ndonjëherë marrëdhëniet ndihen si luftë.

Dhe ndonjëherë marrëdhëniet përkeqësohen në një masë të tillë që nuk mund të riparohen.

Pra, kur ju e dini se marrëdhënia juaj aktuale nuk mund të shpëtohet?

1. Shkakton dhimbje emocionale të dashurosh partnerin.

Nëse e gjeni veten të lënduar vazhdimisht ndërsa përpiqeni ta doni partnerin tuaj, kjo marrëdhënie mund të mos përmirësohet.

Për shembull, nëse debatet kanë tendencë të kalojnë në debate gjithnjë e më të mëdha dhe gjithnjë e më të dhimbshme, atëherë kjo marrëdhënie po ju lëndon më shumë sesa po ju bën të ndiheni mirë.

2. Njëri prej jush thjesht nuk mund të falë më.

Kur kufijtë si besimi dhe respekti i ndërsjellë shkelen vazhdimisht nga dikush në marrëdhënie, personi tjetër përfundimisht mund të lodhet duke falur vazhdimisht këto veprime.

Kur dikush në një lidhje nuk mund të falë më, marrëdhënia zakonisht përfundon për të gjitha qëllimet praktike.

3. Njëri prej jush ka pushuar së provuari.

Nëse dikush në marrëdhënie ndalon së provuari, atëherë ka shumë të ngjarë që edhe personi tjetër përfundimisht të ndalojë së provuari. Rezultati? Marrëdhënia stonon pasi ky cikël i mospërpjekjes vazhdon dhe forcohet në intensitet.

Të ngjashme