Kryefjala Logo

Shenjat e vogla që tregojnë se nuk po kujdeseni mirë për veten

3 Mars, 2024 | 11:54 am

Ju duhet të filloni të vendosni mirëqenien tuaj në plan të parë në jetën tuaj.
1. Sëmureni shumë

Kur ishte hera e fundit që shkuat te mjeku?

2. E gjeni veten duke u këputur pa asnjë arsye dhe jeni lehtësisht të frustruar në marrëdhënien tuaj

Ju e nxirrni zemërimin mbi njerëzit që nuk e meritojnë atë.

3. Jeni të habitur se sa lehtë frustroni

Jeni të shqetësuar se njerëzit e gabuar po e marrin goditjen.

4. Miqtë dhe të dashurit tuaj po largohen nga ju
Ju po humbni ngadalë sistemin tuaj të mbështetjes sepse nuk mund t’i kontrolloni emocionet tuaja.

5. Ju mbështeteni te kafeina, ilaçet kundër dhimbjeve, vera ose ndonjë substancë tjetër për t’ju ndihmuar të kaloni ditën
Do të përfundoni duke u përplasur dhe djegur.

6. Keni frikë të shkoni në punë

Ju keni filluar të braktisni projektet ose t’u kushtoni pak vëmendje.

7. Jeni të lodhur dhe nuk mund të ikni prej saj

Të ndihesh i lodhur gjatë gjithë ditës nuk është normale.

8. Jeni në buzë të greminës dhe shqetësoheni gjatë gjithë kohës

Ndiheni të shtrënguar nga të gjitha këndvështrimet.

9. Nuk e mbani mend herën e fundit kur e keni trajtuar veten me ndonjë gjë

Gjithçka që bëni është të ktheheni në shtëpi dhe të përsërisni punën.

10. Nuk ndiheni krijues dhe nuk po provoni më gjëra të reja

Jeni të mërzitur nga gjithçka dhe nuk mund ta gjeni gëzimin në jetën e përditshme.

Nëse nuk i keni thënë “po” asnjërës prej këtyre gjërave, atëherë mirë për ju – ju keni zotëruar artin e kujdesit për veten! Kjo nuk është një gjë e lehtë për t’u bërë. Por, nëse i keni thënë “po” njërës prej këtyre gjërave, atëherë nuk jeni mjaftueshëm të shqetësuar për veten apo duke u kujdesur shumë mirë për veten. Mendoj se shumë njerëz i thonë “po” kësaj liste. Ju jetoni në një shoqëri me ritme të shpejta dhe ju thuhet të bëni më shumë. Kjo është ajo që duhet të bëni për të ecur përpara. Por, kjo të bën të ndihesh bosh dhe sikur nuk është kurrë e mjaftueshme.

Të ngjashme