Kryefjala Logo

Shenjat e vogla që miqësia juaj është kthyer në një çështje emocionale të plotë

23 Janar, 2024 | 9:08 am

Çështjet emocionale shpesh fillojnë nga miqësia…

Si ti kuptoni?

1. Ju keni biseda për të cilat nuk jeni shumë të kënaqur me bashkëshortin/en tuaj

E gjeni veten duke fshehur telefonin tuaj (ose duke marrë një të veçantë), duke u siguruar që fjalëkalimet tuaja të emailit dhe telefonit janë sekret? Ndoshta po mendoni “Më vjen mirë që partneri im nuk po (lexon, shikon, gjen) këtë (telefonatë, tekst, foto).”

Këto janë sinjale se kufijtë e “miqësisë” tashmë janë kapërcyer.

2. Ju e gjeni veten duke ëndërruar ose duke bërë plane me këtë person

Shqyrtoni mendimin tuaj. A i pushton ky person mendimet tuaja pa pushim? A janë në mendjen tuaj kur shkoni për të fjetur, kur zgjoheni në mëngjes dhe gjatë pjesës më të madhe të ditës? Sa herë që jeni vetëm, a mendoni për ta dhe a kërkoni mundësi për të folur me ta?

Një përgjigje është edhe kjo…

3. Ju keni humbur interesin për të qenë intime me bashkëshortin tuaj

Është një gabim që mendoni se punët fillojnë në dhomën e gjumit. Çështjet fillojnë në mendje.

Së pari, përfshirja emocionale shpesh çon në ta shohim mikun tonë sikur ka pak, nëse ka, të meta. Kjo bën që të metat e partnerit tonë të bëhen dukshëm më të dukshme, duke bërë që të jemi kritikë ndaj bashkëshortit tonë dhe zakoneve të tij dhe t’i krahasojmë mendërisht me mikun tonë.

4.Ju ruani sekrete dhe gënjeni

E mbani të fshehtë miqësinë me personin tjetër? A e minimizoni sasinë e kohës që kaloni me miqtë tuaj për të tjerët? A i anashkaloni detajet në lidhje me takimet, dreka private ose telefonatat?

A i ruani fjalëkalimet dhe aksesin në telefonin tuaj dhe llogaritë e mediave sociale që të mos shihen nga partneri juaj? A fshini prova nga telefoni juaj, gënjeni për vendndodhjen tuaj ose mohoni të keni komunikim me mikun tuaj?

Këto janë gjithashtu shenja dalluese të një afere emocionale.

Tani që e keni kuptuar se jeni në prag të një lidhjeje pa kuptim, çfarë duhet të bëni më pas?

Nëse keni një lloj miqësie të tillë me gjininë e kundërt, ndërpriteni marrëdhënien sa më shpejt që të jetë e mundur. Përndryshe, shumë shpejt do t’ju çojë në rrugën e një afere fizike.

Të ngjashme