Kryefjala Logo

Shenjat e një martese që ka nevojë për ndihmë serioze

16 Janar, 2024 | 9:17 am

Martesat mbarojnë çdo ditë. Zbulimi i problemeve ndërkohë që ato ende mund të ndihmohen është thelbësore.

Shenjat që martesa juaj ka nevojë për ndihmë serioze:

1. Ju merrni anën e dikujt tjetër në vend të bashkëshortit tuaj.

Pavarësisht se sa i vogël apo i parëndësishëm mund të duket një debat, nëse vazhdimisht mbani anën e dikujt tjetër mbi atë të bashkëshortit tuaj, kjo është një shenjë se martesa juaj është në telashe serioze.

2.Ju nënçmoni njëri-tjetrin.

Tani, nuk do t’ju them kurrë se duhet të fshehni ndjenjat tuaja të vërteta në martesë, por nënçmimi i bashkëshortit tuaj shkon përtej ofrimit të një mendimi jopopullor. Është çdo veprim që e bën bashkëshortin tuaj të ndihet i pavlefshëm ose sikur nuk ju intereson.

Kjo mund të nënkuptojë që ju jeni duke e bërë të pamundurën për të lënduar bashkëshortin tuaj, ose për të provokuar një reagim ose për të provuar të fitoni njëfarë pushteti mbi të. Përndryshe – dhe kjo është edhe më keq – ju jeni thjesht të sinqertë dhe vërtet nuk e respektoni bashkëshortin tuaj.

Ky mund të jetë një vend i vështirë për t’u kthyer.

Nënçmimi i dikujt mund të shfaqet në shumë forma. Është të qeshësh me ta për gabime. Është duke hedhur poshtë gjërat që ata i konsiderojnë të rëndësishme. Është duke i ulur ato kur duhet t’i ngrini lart.

3.Njëri prej jush nuk mban më unazën e martesës.

Kjo varet pak nga rrethanat. Nëse martesa juaj është ndryshe perfekte dhe nuk mbani unazën tuaj, nuk keni nevojë të shqetësoheni.

Problemi vjen veçanërisht kur po kaloni një problem të vështirë në martesën tuaj dhe ju ose bashkëshorti juaj e hiqni unazën. Kjo mund të jetë për t’i dërguar një mesazh personit tjetër që nëse nuk vepron siç duhet, mund t’ju humbasë.

4.Ju keni ndalur grindjet.

Kjo mund të duket kundërintuitive. Nëse nuk po grindeni, a nuk është kjo një shenjë që martesa juaj po shkon mirë? Në një nivel mikro, ndoshta.

Konflikti mund të çojë në tension, i cili mund të shkaktojë të gjitha llojet e problemeve në martesën tuaj. Por lënia mënjanë e konfliktit është një recetë për katastrofë.

Të ngjashme