Kryefjala Logo

Shenjat e fshehura që dikush po përpiqet të mos ju respektojë

18 Qershor, 2024 | 11:52 am

Dikush po përpiqet t’ju dëmtojë, dhe ata nuk duan që ju të vini re …
1. Ndërprerje të vazhdueshme

Ndërprerja e vazhdueshme në bisedë është një shenjë se fjalët tuaja nuk vlerësohen.

2. Neglizhimi i nevojave tuaja

Kur dikush vazhdimisht injoron ose minimizon nevojat dhe ndjenjat tuaja, kjo tregon mungesë respekti.

3. Sjellje jo të besueshme

Dështimi i vazhdueshëm në mbajtjen e premtimeve ose mospërfillja e angazhimeve mund të tregojë një mospërfillje për kohën dhe përpjekjen tuaj.

4. Komentet e papërshtatshme

Bërja e rregullt e komenteve nënçmuese për atributet tuaja personale ose kontributet profesionale është një tregues i qartë mosrespektimi.

5. Kapërcimi i kufijve

Shpërfillja e privatësisë ose hapësirës tuaj personale, si p.sh. kalimi nëpër sendet ose telefonin tuaj pa leje, është një flamur i kuq i madh.

6. Taktikat manipuluese

Përdorimi i udhëtimeve të fajit ose ndezja e gazit për të vënë në dyshim realitetin tuaj minon vetëvlerësimin tuaj tregon mungesë respekti dhe cenon dinjitetin tuaj.

7. Poshtërimi publik

Të turpërosh qëllimisht para të tjerëve, qoftë përmes shakave apo kritikave, është mungesë respekti dhe dëmtuese për besimin, vlerën dhe vetëvlerësimin tuaj.

Të ngjashme