Kryefjala Logo

Shenjat delikate që prindërit ju kanë rritur me dashuri të kushtëzuar

21 Gusht, 2023 | 2:04 pm

E vërteta është se është çmenduri të shohësh të gjitha sjelljet delikate që njerëzit priren të shfaqin kur prindërit e tyre u treguan atyre dashuri vetëm kur bënin gjithçka që prindërit u kërkonin. Fëmijët që u rritën në një dietë dashurie të kushtëzuar nuk bënë asgjë për ta merituar atë. Është faji i prindërve të tyre.

1. Jeni të tmerruar të shprehni mendimin tuaj ose të mos jeni dakord me të tjerët

Quajeni atë “të kënaqin njerëzit” ose një stil lidhjeje në ankth, ose si të doni, por padyshim që ekziston një lidhje serioze midis të qenit i këndshëm për njerëzit dhe të kesh prindër që refuzuan të tregojnë dashuri nëse dilje jashtë linjës.

Kur ndëshkoheni me neglizhencë ose abuzim për faktin se jeni personi juaj, ju mësoni shpejt të vazhdoni me gjithçka për të cilën jeni nën presion. Ju nuk dëshironi të bëni bujë sepse u tmerruat se mos i mërzitni të tjerët.

Deri në një pikë, të qenit i rritur me dashuri të kushtëzuar mund t’ju bindë se vetja juaj e vërtetë nuk ia vlen të dashurohet. (Më beso, është.)

2. Ju kanë thënë se jeni një i/e “varur nga dashuria”

Jo shumë njerëz e kuptojnë se sa shumë mund të të ngatërrojë mendjen të kesh prindër që të pranojnë dhe të duan me kusht.

Kur e pranon atë, është oh, kaq e lehtë të ndihesh sikur po merr shumë drogë. Ju absolutisht mund të bëheni të varur nga dashuria, siguria dhe pranimi kur nuk e keni përjetuar kurrë atë duke u rritur. Sa më shumë ta ndjeni atë, aq më shumë e dëshironi, thjesht sepse është një lëndim fillestar që keni. Shumë nga njerëzit që duhej të përpiqeshin për atë thërrime të ardhshme të dashurisë, përfundojnë duke marrë të njëjtin cikël në takime. Ata nuk mund të thonë jo kur dikush kërkon të flejë me ta, ata nuk mund të thonë jo kur njerëzit i ndjekin dhe bëhen shumë të prekshëm ndaj bombardimeve të dashura.

3. Miqtë kanë tendencë të bëjnë vërejtje për tendencën tuaj për të arritur më shumë sukses – ose përmendin djegien tuaj

Unë do të theksoj se sindroma Show Pony dhe dashuria e kushtëzuar janë në thelb sinonime në shumë familje. Prindërit që duan me kusht shpesh e bëjnë këtë si një mënyrë për t’i detyruar fëmijët e tyre të bëhen më të suksesshëm ose “fëmijë të përsosur” në komunitet.

Kjo tenton të çojë në një nga dy gjërat. Nga njëra anë, mund të përfundoni me një tejkalim të çmendur që është një top ankthi dhe pasigurie. Nga ana tjetër, përfundoni me njerëz që janë aq të djegur sa nuk mund të funksionojnë pa drogë ose ndihmë profesionale.

4.u prireni të jeni shumë më vetëmohues dhe të dashur për të tjerët se shumica

Jo shumë njerëz do të kenë aftësinë për të empatizuar me të tjerët si ata të cilëve nuk u është treguar empati.

Ata do të jenë ata që zakonisht do t’i shkurtojnë të tjerët, edhe kur në fakt nuk është mirë për ta ta bëjnë këtë.

Një person që është rritur me dashuri të kushtëzuar e di se si është të jesh vetëm, të lëndohesh dhe të ndihesh i refuzuar nga ata që supozohet se të adhurojnë.

Ata gjithashtu e dinë se si është të mos kesh askënd që të ngushëllon në kohë të vështira.

Të ngjashme