Kryefjala Logo

Shenja të pamohueshme se është koha për t’u ndarë

21 Nëntor, 2023 | 12:23 pm

Marrëdhëniet nuk do të transformohen në mënyrë magjike, por ju mund të ndaheni mjeshtërisht dhe me hijeshi.

Kur?

•Ata janë abuzues.

Nëse jeni në një marrëdhënie abuzive, është koha të largoheni. Ju nuk duhet të mbroni veten nga i dashuri juaj duke ecur mbi lëvozhgat e vezëve, duke u shqetësuar se ato do të këputen në çdo moment.

Unë e di që të thuash “hap ato” mund të jetë e lehtë për t’u thënë, por më e vështirë për t’u bërë. Megjithatë, ju i detyroheni vetes një shans për të pasur një marrëdhënie të shkëlqyer pa frikë.

Nëse jeni duke përjetuar ndonjë abuzim nga partneri juaj, është koha t’i hidhni ato menjëherë.

Nuk do të bëhet më mirë. Nuk do të ndryshojë. Ju nuk mund të duroni që gjërat të përmirësohen.

•Ata tradhëtuan.

Tradhëtia është e vështirë. Nga njëra anë, ju mund të dëshironi dëshpërimisht të riparoni marrëdhënien, por nga ana tjetër, jeni aq e zemëruar saqë mezi mund të jeni në të njëjtën dhomë pa dashur t’i hiqni kokën.

Nëse keni zbuluar se partneri juaj ishte i pabesë, është një zgjedhje individuale të vendosni se çfarë të bëni. Ju mund të falni dhe të jetoni me frikën se ata do ta bëjnë përsëri, ose mund t’i braktisni dhe të pyesni veten se çfarë do të kishte ndodhur nëse do të kishit qëndruar.

•Ju e keni humbur atë ndjenjë dashurie.

A keni pushuar së ndjeri i tërhequr prej tyre? A ndiheni sikur jetoni me motrën tuaj? Shpresoni se nuk do t’ju afrohen sepse nuk duket se e ndjeni kurrë atë?

A kanë mbaruar përpjekjet tuaja për të rindezur shkëndijën? A kanë pushuar së dëshiruari të jenë pranë jush?

Ju detyroheni të dyve që të keni një çiftim gjithëpërfshirës. Shqyrtoni nëse mund të ketë arsye mjekësore pse të dy keni probleme, por mbani në mend uljet dhe zvogëlimin e përputhshmërisë.

•Ndjesia juaj ju tregon se marrëdhënia juaj ka mbaruar.

Unë besoj shumë në ndjekjen e ndjenjave tuaja të brendshme.

Nëse mendoni se është koha për t’u ndarë sepse nuk jeni në marrëdhënien tuaj të ëndrrave, ndoshta duhet të punoni për të ndryshuar marrëdhënien ose përfundimisht ta lini atë.

Kjo ide është subjektive, kështu që këtu është një metodë që përdor për të përcaktuar nëse një ndjenjë e zorrëve është e vërtetë apo e bazuar në një përgjigje emocionale momentale.

Në një moment qetësie, mbyllni sytë dhe imagjinoni një kohë kur keni qenë të lumtur me të dashurin tuaj. Ndërsa ktheheni në atë kohë, lëreni veten ta rijetoni fuqishëm atë kujtim. Kaloni disa minuta duke sjellë gjallë pamjet, aromat, shijet, tingujt dhe ndjenjat e asaj kohe.

Lëreni kujtesën të zbehet dhe më pas hapni sytë. A kthehet e njëjta ndjenjë? Nëse dyshoni nëse kjo është marrëdhënia juaj e përhershme kthehet me nxitim, ndoshta është koha për të ndryshuar.

Të ngjashme