Kryefjala Logo

Shenja delikate që ju mund të jeni paranojak

26 Maj, 2024 | 12:14 pm

Paranoja e pajustifikuar mund të shkaktojë lëndime dhe drama të panevojshme.
1. Ju vini re edhe ndjenjën më delikate të kërcënimit

Njerëzit paranojakë i kushtojnë vëmendje edhe treguesve më delikate të kërcënimeve – reale apo imagjinare. Ata janë në vëzhgim. Ata mund të zbulojnë mospërputhjet në historinë tuaj më shpejt sesa një alarm zjarri zbulon tymin. Ata shikojnë gjuhën e trupit tuaj si një skifter. Ata dëgjojnë tonin e zërit tuaj si një detektiv. Dhe ata janë shumë të mirë për të dalluar shenjat më delikate të mashtrimit.

2. Mund të keqinterpretoni situatat

Po, njerëzit paranojakë mund të jenë detektorë të mëdhenj mashtrimi, por ndonjëherë gjithçka që ata shohin janë gënjeshtra, mashtrime dhe rrezik, edhe kur këto gjëra nuk ekzistojnë. Ata mund të vuajnë nga shtrembërimi kognitiv i shtrembëruar, që do të thotë se i interpretojnë gjërat në një mënyrë të shtrembëruar që përputhet me besimet e tyre të shtrembëruara për realitetin.

3. Mund të keni probleme besimi

Njerëzit paranojakë kanë probleme serioze të besimit. Ata mund të mendojnë se njerëzit e tjerë duan t’i marrin ato. Ata e kanë të vështirë t’u besojnë njerëzve. Ata mund t’i bëjnë njerëzit (veçanërisht ata më të afërt) në “teste” jo të shëndetshme për të parë nëse po thonë të vërtetën ose për të konfirmuar një dyshim.

4.Mund të ndiheni vazhdimisht të kërcënuar

Personat paranojakë mund të mendojnë se njerëzit janë gjithmonë të gatshëm t’i kapin ata; ata pothuajse gjithmonë kanë një armik. Ata mund ta shohin botën si një vend plot kërcënime.

Të ngjashme