Sa vite të jetës sonë i kalojmë duke parë celularin?Përgjigja është këtu

2 vite më parë

Një studim i WhistleOut vëzhgoi 1.000 përdorues të telefonave inteligjentë për të gjetur sasinë e kohës që kalojmë në telefonat tanë dhe rezultatet(e parashikueshme)  janë mahnitëse.

Sipas hulumtimit, në fakt, njerëzit kalojnë mesatarisht rreth 9 vjet në celularin e tyre.

Në mënyrë të detajuar, studimi tregoi se njerëzit kalojnë pak më shumë se 76,500 orë të jetës së tyre duke shikuar ekranin e telefonit celular, diku rreth 8.74 vjet.

Ky rezultat u mor duke marrë parasysh faktin se mosha mesatare në të cilën një person fillon të zotërojë një celular është 10 vjeç dhe se përdoret mesatarisht 3.07 orë në ditë.

Sidoqoftë, ka dallime midis grupmoshave të ndryshme.

Sondazhi zbuloi se mijëvjeçarët – të lindur midis 1981 dhe 1996 – kalojnë gati një të katërtën e jetës së tyre të zgjuar në telefonat inteligjentë; më saktë, ata kalojnë një mesatare prej 23.1% të ditës duke parë ekranin e pajisjes së tyre.

Gjenerata X – e lindur midis 1965 dhe 1980 – në vend të kësaj shpenzon 16.5% të ditës së tyre në telefonat e tyre, ndërsa baby boomers – të lindur midis 1946 dhe 1964 – shpenzojnë vetëm 9.9%.

Sasia mesatare e kohës në ekran për mijëvjeçarët rezulton të jetë 3.7 orë në ditë, e ndjekur nga tre orë për brezin X dhe 2.5 orë për bumers. Kjo pastaj përkthehet në rreth 56 ditë në vit për mijëvjeçarët, krahasuar me 39 ditë në vit për të rinjtë.

Nëse jeni të shqetësuar për përdorimin e smartphone tuaj dhe doni të përpiqeni të zvogëloni orët e kaluara duke parë ekranin, mund të provoni të gjitha ato aplikacione kontrolli që kyçin telefonin në periudha të caktuara të ditës, ose thjesht mund të provoni të çaktivizoni njoftimet dhe të vendosni telefonin jashtë rrezes.

Të ngjashme