Kryefjala Logo

Rregullat e arta si të disiplinoni një fëmijë

2 vite më parë

1-Të jeni të qartë dhe specifikë
Tregohuni të qartë çfarë prisni nga ata dhe bëhuni specifikë rreth asaj që duhet kryer duke parashtruar edhe dënimin me një ton të qetë.

2-Jini këmbëngulës
Ka shumë prindër të cilët i kanë “blerë” fëmijët me sende apo para për të përfunduar detyra të caktuara. Por ju mos e bëni këtë,qëndroni këmbëngulës ndaj ideve tuaja.

3-Bëni detyrat tuaja me dashuri gjithmonë
Disiplinë por me dashuri!
Rriteni fëmijën pa e lënduar atë,kur filloni të disiplinoni fëmijën, bëhuni të dashur dhe kini durim e besim.

Të ngjashme