Kryefjala Logo

Rregullat e arta për ata që fillojnë një marrëdhënie të re

9 Nëntor, 2022 | 1:51 pm

Vendosja e rregullave bazë për një marrëdhënie të re mund t’ju ndihmojë të kaloni gjërat e vogla dhe të filloni të shijoni jetën tuaj së bashku.

•Bini dakord për kohën që do të kaloni së bashku.
Vendosni një ditë në javë që mund ta kaloni së bashku dhe askush tjetër nuk është i ftuar.
Të gjithë janë të zënë dhe përcaktimi i kohës së bashku është i shëndetshëm për çdo marrëdhënie.

•Mos fol për të ardhmen derisa të jetë koha për të folur për të ardhmen
Për shembull: Asgjë nuk e tremb një djalë sa perspektiva e fëmijëve përpara se ai të jetë në të vërtetë gati për t’i pasur.
Mos mendoni se ai nuk dëshiron të jetë me ju nëse i shmanget temës.
Ai thjesht kënaqet si janë gjërat dhe nuk është gati të shtojë një tjetër njeri të vogël në marrëdhënie.

•Qëndroni në kontakt me miqtë tuaj
Mos i hidhni tutje miqtë që ishin me ju para se të shfaqej ai/ajo.
Heqja dorë nga vajzat ose djemtë do të çojë në ndjenjat e pakënaqësisë dhe neglizhencës në fund të tyre dhe nëse marrëdhënia juaj merr fund, ju do të dëshironi atë rreth mbështetjeje.

•Mëso kur të thuash se të vjen keq
E vërteta është se ju do të hyni në zënka. Do të bëni gabime.
Në mënyrë të pashmangshme do të gaboni për disa gjëra.
Kjo është normale dhe ju duhet të mësoni se si ta pranoni atë në mënyrë që të mund të kërkoni falje kur të ndodhë.
Krenaria juaj nuk duhet të jetë kurrë më shumë për ju sesa lidhja juaj.

Të ngjashme