Rrëfim:”Unë kurrë nuk besova se ish-i im më tradhëtoi edhe pse kisha prova”

2 muaj më parë

Ekziston një teori popullore që nëse përfshiheni me dikë që tradhton kur është i martuar ose në një lidhje të përkushtuar dhe hyni në një lidhje së bashku, ai ka të ngjarë të përfundojë duke ju tradhtuar.

E tradhtova të dashurin tim të kolegjit, Jeremy, me shokun e tij, Stefanin. Unë nuk isha personi i parë me të cilin Stefani kishte tradhtuar dhe nuk kishte asnjë garanci se ai nuk do të mashtronte më sapo të mblidheshim.
Kur takova për herë të parë Stefanin, nuk më bëri përshtypje; ai ishte shoku i çuditshëm i Jeremy-t. Stefani shtirej se ishte më i çuditshëm se ai, sepse kishte frikë se njerëzit do ta mendonin si të mërzitshëm nëse ai tregonte veten e tij autentike.

Stefani do të fliste me një theks të rremë britanik, do të pinte 5 çanta ekspres me radhë dhe do të pretendonte se ishte një ekspert i projeksionit astral. Kur e takova për herë të parë, mund të vlerësoja prerjen e tij të flokëve bjonde punk, syzet e tij të çuditshme por të lezetshme dhe intelektin e tij të nivelit gjenial, por personaliteti i tij nuk më tërhiqte.

Megjithatë, sa më shumë kohë që Jeremy, Stefani dhe unë kaluam së bashku, aq më shumë shihja personin e vërtetë pas fasadës dhe më pëlqente. Stefan dhe unë pamë njëri-tjetrin pas shpinës së Jeremy-t dhe ndonjëherë me Jeremy-n në dhomën tjetër. Ne nuk e morëm parasysh se sa i shkatërruar do të ishte Jeremy kur të zbulonte të vërtetën, por shijuam rrezikun emocional të saj.
Kur më në fund nuk munda t’i përballoja të gjitha vjedhjet përreth, u ndava me Jeremy-n. Ndarja ishte e shpejtë, por pasojat do të zgjasin për dekada.

Stefani dhe marrëdhënia ime filloi me tradhtinë, por ideja që secili prej nesh do të tradhtonte nuk ishte diçka që unë e kisha menduar ndonjëherë. Marrëdhënia jonë do të ishte ndryshe – ne të dy do të ishim besnikë.

Pastaj një natë, Stefani nuk u kthye në shtëpi.

Stefani dhe unë kishim jetuar së bashku për tre vjet, dhe ai kurrë më parë nuk kishte ardhur në shtëpi. E dija se i pëlqente të rrinte me kolegen e tij, Hanën, pas punës dhe se ata ishin thjesht miq. Stefani kishte treguar me mua se ajo ishte një e varur nga heroina dhe shumicën e mbrëmjeve, ajo e zinte gjumi në mes të bisedës së tyre.
Si Stefani ashtu edhe unë gjetëm marrëdhëniet që duhej të kishim me njerëz të tjerë dhe kemi qenë me partnerët tanë katër herë më shumë se marrëdhënia që kishim së bashku. Nga sa mund të them nga rrjetet sociale, ai duket i lumtur dhe i përkushtuar ndaj gruas së tij.

Përgjigja e pyetjes ‘A më tradhtoi?’ mbetet e panjohur. Më pëlqen të mendoj se ai nuk e bëri. E di që nuk e kam tradhtuar. Ndërsa marrëdhënia jonë nuk ishte e mahnitshme, ndoshta incidenti me Jeremy-n dhe dhimbja që shkaktoi, na mësuan të mendonim për pasojat e veprimeve tona përpara se të lëndonim veten dhe njerëzit që duam duke qenë të pabesë.

Të ngjashme