Kryefjala Logo

Rrëfim personal: Pse 30 vjeçarët nuk po plaken?

31 Gusht, 2023 | 10:19 pm

Isha në supermarket, duke marrë disa Martini t për t’i pirë, kur ndjeva menaxherin e dyqanit që rrinte pas meje. “A keni ndonjë ID për këtë?” pyeti ai duke psherëtirë gjatë.
“Por unë jam 30 vjeç,” thashë, duke bërë me shenjë nga fytyra ime. “Shiko? 30.” Ai qeshi sikur të isha një adoleshente me shumë vetëbesim duke provuar fatin tim. “Po, nuk mendoj kështu,” . “Mendon se jam adoleshente? Më shiko si të veproj si e tillë. Por unë jam 30 vjeç, kështu që kontrolli im i impulsivitetit ndryshon nga adoleshentët.

Njerëzit duan të të komplimentojnë duke të ulur moshën por u diplomova nga universiteti gati 10 vjet më parë. Unë kam punuar si gazetare dhe redaktore për pothuajse aq kohë, kam qenë në marrëdhënie të shumta dhe kam lundruar në përvoja intensive jetësore. Unë kam botuar një libër.

Nuk mendoj se në fakt dukem fizikisht më e ri se 30. Por – si 30 vjeçarët e tjerë – mund të jap një “energji” më të re.
Unë nuk jam i vetmi person që po e mendoj këtë. TikTok është i tejmbushur me video se pse 30 vjeçarët nuk po plaken.

Disa thonë se kjo është për shkak se “rregullimet” si mbushës dhe botox janë më të lira dhe më gjerësisht të disponueshme tani. Të tjerë kanë bërë shaka se kjo është për shkak se 30 vjeçarët kanë depresion, kështu që janë brenda gjithë ditën dhe nuk lejojnë që rrezet e diellit të plakin lëkurën e tyre. Akoma të tjerë kanë pyetur veten nëse kjo është për shkak të kamerave të telefonave dhe faktit që e shohin veten më shpesh se kurrë më parë, që do të thotë se i kushtojmë më shumë vëmendje pamjes dhe veshjeve të tyre. Ose ndoshta po plaken normalisht, thjesht nuk mendojnë se po plaken, kështu që nuk sillemi ashtu.

Të ngjashme