Qeni juaj ju bën 3 herë më tërheqës dhe disa fakte të tjera rreth tërheqjes

2 muaj më parë

Shkenca sugjeron se ndërsa një pjesë e tërheqjes mund t’i atribuohet preferencës personale, një pjesë e saj mund t’i atribuohet gjithashtu një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe biologjikë.
Si përshembull:

•Femrat çmenden pas meshkujve me qen.
Beqarë, mund të jetë koha për të investuar në një qenush.
Studimet tregojnë se burrat kishin tre herë më shumë gjasa të merrnin numrin e telefonit të një gruaje kur shoqëroheshin nga një qen.

•Sytë tuaj mund të mbajnë çelësin e niveleve tuaja tërheqëse
Studimet kanë zbuluar se unaza me ngjyrë të errët që rrethon irisin tuaj e quajtur unaza limbale mund të përcaktojë nëse një person ju duket menjëherë tërheqës apo jo.

Studiuesit në Universitetin e Kalifornisë zbuluan se burrat i shihnin gratë me unaza limbale të errëta më tërheqëse sesa ato me unaza limbale të padukshme.
Sipas Psychology Today, unazat limbale shërbejnë si një “sinjal i ndershëm” i rinisë dhe ajo zbehet në ngjyrë ndërsa plakemi. Kështu, sa më e errët të duket, aq më të rinj dukemi.

•Gjetja e dikujt fizikisht tërheqës kontribuon në mënyrën se si mendoni për të në përgjithësi
Kur shihni dikë tërheqës, me siguri i caktoni automatikisht një listë të tipareve pozitive: mirësinë, inteligjencën dhe suksesin.
Në një koncept të quajtur “Efekti Halo”, njerëzit priren t’u atribuojnë tipare pozitive të personalitetit njerëzve që i konsideronin tërheqës fizikisht.

•Ju me të vërtetë e keni një ‘tip’.
Një studim i vitit 2015 zbuloi se 50% e preferencave të njerëzve për fytyrat janë unike për ta dhe preferencat e një personi ndikohen fuqishëm nga përvojat e tyre të jetës.
Studiuesit nga Kolegji Wellesley studiuan preferencat e fytyrës së 547 palëve të binjakëve identikë dhe 214 palëve binjakësh vëllazërore.
Edhe pse binjakët ndanin gjene të ngjashme (ose të njëjta) dhe prejardhje identike familjare, ata shpesh kishin preferenca shumë të ndryshme estetike të fytyrës.

Të ngjashme