Pyetjet që nuk duhet t’u bëni njerëzve të tjerë..kurrë!

2 muaj më parë

Disa prej jush me siguri e kanë vënë re se disa pyetje ju bëjnë të mos ndiheni rehat. Unë kam zgjedhur tre më të mirët. Le të zhytemi menjëherë.

•Këtu janë 3 pyetje që nuk duhet t’u bëni njerëzve të tjerë – kurrë:

1-Me sa njerëz keni fjetur?

Çfarë e nxit këtë lloj pyetjeje? Ndonjëherë alkooli. Ndonjëherë një ide pa takt se çfarë përbën një bisedë të përshtatshme.

Numri i partnerëve tuaj romantikë nuk është informacion i mirë për t’u zbuluar ndonjëherë. Filloni të përgatiteni, si një i ri i rritur, që njerëzit t’ju shikojnë në sy dhe të pyesin se me sa njerëz keni qenë në jetën tuaj dhe shumë pyetje të tjera të sikletshme. Këta pyetës të vrazhdë duan vetëm të titullohen. Mos lejoni që t’ju përdorin për argëtimin e tyre, miq.

Askush nuk ka të drejtë të pyesë, dhe ju nuk keni asnjë detyrim të përgjigjeni. Ju mund të jeni mësuar t’u përgjigjeni shifrave të autoritetit. Është në rregull të hezitoni dhe të mos përgjigjeni, por nëse keni ndonjë shqetësim me një pyetje personale ose ndonjë pyetje, mbani informacionin tuaj privat për veten tuaj. Kufijtë duhet të vendosen. Këtu është përgjigja që mund të jepni: “Pse dëshironi të dini?” ose mund të përdorni edhe fjalën gjithnjë e popullarizuar, “A po shkruani një libër për mua?” dhe pastaj qesh. Unë do të shtoj se nganjëherë, partnerët e ardhshëm duan një ide për historinë tuaj seksuale. Ju nuk jeni të detyruar të diskutoni numrin e partnerëve të mëparshëm ose ndonjë detaj në lidhje me marrëdhëniet tuaja.

2-Sa lekë fiton?

Mos e shisni veten shkurt. Ndoshta kthejeni pyetjen tek ata. Pyetni intervistuesin se sa është paga për punën përpara se të tregoni dorën tuaj. Ndoshta nuk duhet të thoni se çfarë fitoni aktualisht. Shmangni nëse është e mundur. Ndonjëherë prindërit ose gjyshërit do të pyesin se çfarë po fitoni, sepse ata janë krenarë për ju dhe ata kanë investuar në edukimin tuaj. Ata ju kanë ndihmuar, në një farë mënyre, të arrini këtu ku jeni tani. Nëse pyeteni nga një anëtar i moshuar i familjes, thjesht buzëqeshni me dashamirësi dhe thoni: “Mjaft për të të çuar në darkë. Dëshiron të shkosh të hash një kafshatë?” apo diçka si kjo. Ju nuk duhet t’i thoni askujt atë që fitoni, madje as prindit. Megjithatë, nëse jetoni në bodrumin e mamasë, zbatohen rregulla të ndryshme. Prindi mund të dëshirojë që ju të paguani faturat, apo jo? Une nuk e di. E di vetëm se e urrej këtë pyetje.

3-3. A besoni në një jetë të përtejme?

Më jepni një pushim. Nëse jeni ulur duke bërë kërpudha ose psikedelikë të tjerë dhe kjo ndodh, e kuptoj. Nëse shoqja juaj është në shtratin e saj të vdekjes, dhe ju vendosni të emëroni veten apostullin e zhdukur të zotit tonë, turp për ju. Kohët e fundit pata një anëtar më të ri të familjes që më tha se ishte momenti i duhur për të diskutuar fenë! Kur një person është duke vdekur.

Përgjigjet e mundshme për dikë që pyet për bindjet tuaja: “Feja dhe politika janë jashtë kufijve për mua. Nëse dëshironi të flisni për bindjet tuaja, unë jam i lumtur t’ju dëgjoj, por bindjet e mia janë personale!”

Zakonisht, unë buzëqesh me dashamirësi dhe them: “Faleminderit, faleminderit! Kalofshi një ditë të mbarë!” Nuk është gjithmonë e mundur të trajtohesh me takt me spiritualistët që trokasin derë, por përpiqem të jem i sjellshëm.

Të ngjashme