Kryefjala Logo

Pyetje të shpejta po-ose-jo që mund t’ju tregojnë saktësisht se në cilën fazë të marrëdhënies jeni

16 Shtator, 2023 | 1:27 pm

A është një marrëdhënie që ndonjëherë ndihet e mërzitshme potencialisht e shëndetshme?

Po ai ku grindeni dhe madje ziheni ndonjëherë? Për ta bërë jetën më të lehtë për ju, unë kam mbledhur këtë kuiz të thjeshtë të fazës së marrëdhënieve për të parë se në cilën fazë jeni dhe çfarë mund të ndodhë në një nivel më të thellë.

•Përgjigjuni “Po” ose “Jo” në pyetjet e mëposhtme dhe plotësoni përgjigjet tuaja më poshtë:

1. A po vëreni rënie të interesit për ose nga partneri juaj?

2. A mendoni ndonjëherë sikur partneri juaj thjesht nuk ju kupton?

3. A përshkallëzohen ndonjëherë mosmarrëveshjet tuaja të vogla në zënka lënduese me akuza, kritika, sharje ose duke sjellë në pah lëndimet e së kaluarës?

4. A ndiheni ndonjëherë të nënçmuar ose të parëndësishëm për partnerin tuaj?

5. A e gjeni veten duke pasur të njëjtin argument të vjetër pa pushim?

6. A nuk jeni i sigurt nëse është koha për të ecur përpara?

7. Po pyesni veten se si vazhdoni të përfundoni në të njëjtën marrëdhënie me partnerë të ndryshëm?

8. A frenoheni apo ndaleni t’i tregoni partnerit tuaj atë që keni në mendje?

9. A fantazoni apo keni ide për t’u përfshirë me dikë tjetër?

10. Jeni të vetmuar në marrëdhënien tuaj?

11. Të duket se je më shumë i pakënaqur sesa i lumtur me partnerin?

12. A ju është zvogëluar pasioni dhe jeta intime?

Tani numëroni totalet tuaja. Sa përgjigje “po” dhe sa “jo” keni dhënë?

•1. Nëse i jeni përgjigjur me Po nga 0-4 herë këtyre pyetjeve, mund të jeni në “Fazën romantike” të marrëdhënies suaj.

Në shkallë të ndryshme, kjo fazë karakterizohet nga energjia pasionante dhe një tendencë e fuqishme për të parë vetëm cilësitë pozitive të të dashurit tuaj.

Natyra na ndihmon në fillim duke i lejuar trupat tanë të rrisin prodhimin e dopaminës dhe norepinefrinës duke përshpejtuar prodhimin e testosteronit. Këto “droga” natyrale ju ndihmojnë të ndjeni epsh, pasion dhe kënaqësi të thellë. Ato synojnë të qetësojnë rrugën që ne të mund të takohemi, të çiftëzojmë dhe të riprodhojmë. Ata veprojnë paksa si anestezi gjatë një operacioni dhe rritin ndjenjat e njëshmërisë, afërsisë dhe lidhjes.

Ndoshta ju duket sikur anestezia ka filluar të mbarojë? Epo, është! Shpresojmë që të jeni lidhur, emocionalisht dhe fizikisht, me partnerin tuaj dhe tani jeni gati për punën e vështirë për të ndërtuar një udhëtim të ndërgjegjshëm jetësor së bashku.

•2. Nëse i jeni përgjigjur me Po 5-8 herë këtyre pyetjeve, mund të jeni në “Fazën e luftës për pushtet” të marrëdhënies suaj.

Partneri juaj, i cili fillimisht dukej si personi i përsosur për t’ju ndihmuar të përmbushni nevojat tuaja më të thella, po duket më shumë si dikush i krijuar në mënyrë unike për t’ju shkaktuar dhimbje dhe zhgënjim. Ju mund të jeni duke luftuar për faktin se kush do të mbizotërojë marrëdhënien dhe po punoni shumë që partneri juaj të jetë më shumë si ju dhe ta shohë botën me sytë tuaj.

Ju ndoshta po debatoni më shumë, po emocionoheni çuditërisht për pikat e vogla dhe po përshkallëzoheni në të bërtitura, të vrenjtura dhe më keq. Ju mund të ndiheni në mbrojtje dhe të hutuar se si keni arritur të dy këtu! Epo, ju nuk jeni vetëm.

Lufta për pushtet është një fazë e natyrshme, e parashikueshme e një marrëdhënieje. Shpesh plagët tona të vjetra preken në këtë fazë dhe ne mund të reagojmë nga kjo fazë. Për shkak se konflikti po përpiqet të ndodhë rritje, do të ishte e mençur të mësoni disa mjete për t’ju ndihmuar ju dhe partneri juaj të filloni një udhëtim të ndërgjegjshëm shërimi. Kjo ndodh përmes dëgjimit të thellë, ndjeshmërisë dhe pranisë së plotë me njëri-tjetrin.

3. Megjithatë, nëse i jeni përgjigjur po 9-12 herë këtyre pyetjeve, mund të përfshiheni në një “Fazë krize”.

Ju ndoshta ndiheni të zemëruar, të lënduar, të tradhtuar dhe të humbur. Ndoshta ju mendoni se “magjia” është zhdukur dhe mund të mos kthehet më kurrë. Jeta juaj intime është zvogëluar dhe ju jeni bërë kritikë, mbrojtës ose përçmues ndaj njëri-tjetrit. Ndoshta po grindeni gjatë gjithë kohës, ose nuk flisni fare.

Në këtë fazë të marrëdhënies suaj, mund të jeni duke menduar ose tashmë jeni ndarë, divorcuar ose keni një lidhje. A mund të shpëtohet kjo marrëdhënie?!! Po, por do të duhet një angazhim i kohës, energjisë dhe dëshirës për të mësuar mjetet dhe për të shëruar plagët.

Do të përfitoni nga puna me një terapist të trajnuar çifti, i cili do t’ju mësojë mjete komunikimi më të mira dhe më efektive. Ata do t’ju ndihmojnë të thelloni lidhjen tuaj dhe të krijoni një hapësirë ​​të pastër, të shenjtë mes jush, ku energjia dhe dashuria mund të rrjedhin përsëri.

Nuk është kurrë vonë për t’u lidhur me të dashurin tuaj… edhe nëse aktualisht mendoni se dashuria është zhdukur.

Të ngjashme