Puthja nuk ka vetëm kënaqsi..kujdes nga kjo sëmundje!

5 muaj më parë

•Mononukleoza infektiveështë quajtur si sëmundja e puthjes!
Ndryshe ‘Mono’

Ajo transmetohet përmes pështymës ndaj ju mund ta merrni atë përmes puthjes,kollitjes , teshtimës apo nëse pini nga e njëjta gotë.

Probabiliteti për ta marrë është më i lartë në adoleshencë.
Simptomat e saj janë si më poshtë:
-Lodhje
-Temperaturë
-Debulesë e përgjithshme
-Zmadhimi i gjendrave limfatike
-Zmadhim i lehtë i shpretkës

Virusi ka një periudhë inkubacioni rreth 4-6 javë dhe nëse keni këto simptoma duhet të drejtoheni menjëherë tek doktori.

Shumë të rritur janë të ekspozuar ndaj këtij virusi por me kohën kanë krijuar antitrupa.
Të rriturit fitojnë imunitet dhe nuk preken nga ky virus.

Të ngjashme