Kryefjala Logo

Pse të thuash ‘Unë jam i dashuruar me ty’ është shumë më e vështirë se ‘të dua’?

25 Nëntor, 2023 | 2:54 pm

Ka një ndryshim të madh midis të kuptuarit se si të thuash “Unë jam i dashuruar me ty” dhe të thuash “të dua”.

Ju mund t’i thoni “të dua” absolutisht çdokujt. Mund t’ia thoni vëllait tuaj, mikut tuaj më të mirë dhe qenit tuaj. Të duash dikë është një gjë e mrekullueshme, por gjithashtu nuk është thjesht romantike siç është të thuash “Unë jam i dashuruar me ty”.

Ja arsyet pse të thuash “Unë jam i dashuruar me ty” është shumë më e vështirë sesa të thuash “të dua”:

•Jeni më i pambrojtur.

Për shkak se këto dy fraza janë shumë të ndryshme, ato kanë efekte të ndryshme si tek ju ashtu edhe tek partneri juaj. Nëse i thoni tjetrit tuaj të rëndësishëm se jeni i dashuruar, kjo ju vë në një pozicion shumë më të prekshëm se sa keni qenë më parë. Ndërsa ju mund t’u thoni 20 njerëzve se i doni, ju po i thoni partnerit tuaj se ata janë të vetmit.

•Ju e lini veten të hapur ndaj thyerjes së zemrës.

Thyerja e zemrës mund të ndodhë nëse një miqësi e dashur përfundon. Kjo mund të ndodhë veçanërisht kur dikush afër jush vdes. Por kushdo që është thyer zemra nga një dashnor e di se ajo markë e veçantë e dhimbjes së pabesueshme mund t’ju copëtojë, ndonjëherë për vite me rradhë.

Kur thua se je i dashuruar me dikë, e lë veten të hapur ndaj kësaj mundësie. Duke ditur se mund të jetë jashtëzakonisht e frikshme të thuash ato fjalë. Edhe nëse e dini se jeni të dashuruar, duke e thënë me zë të lartë e bën atë edhe më të vërtetë dhe akoma më të frikshme. Ju jeni duke marrë një kumar shumë të lartë këtu.

•Ju duhet të përballeni me frikën tuaj.

Nëse keni qenë të dashuruar më parë, të thuash se je i dashuruar me një person të ri, pa dyshim mund të sjellë ndjenja të vjetra. Sa herë që dikush që e doni ju lëndon, kjo ju lë me një lloj traume që nuk do ta harroni kurrë. Kur vjen një person i ri, ato përvoja janë në ballë të mendjes suaj, duke ju paralajmëruar të jeni të kujdesshëm.

Të ngjashme