Kryefjala Logo

Pse të jesh ‘perfekt’ nuk do t’ju bëjë aq të lumtur sa mendoni

6 Janar, 2024 | 1:03 pm

Të dhënat thonë se perfeksionistët janë më pak të kënaqur me jetën, jo më shumë. Ja si ta thyeni ciklin.

1. Përpjekja për të gjetur “më të mirën” e diçkaje në fakt ju bën më pak të kënaqur.

Gjithmonë duke kërkuar për gjënë tjetër më të mirë, keni vështirësi të zgjidhni një veshje, shtëpi ose partner. Ju imagjinoni të bëni më shumë kërkime ose blerje krahasuese për të zbuluar më të mirën e çdo gjëje që kërkoni.

2.Përqendrimi në rezultatin e përsosur ju pengon të shijoni procesin.

Kur nuk fitoni vendin e parë në shfaqjen e artit, nuk merrni punën e përsosur ose vraponi maratonën e përsosur, ju drejtoni gishtin drejt vetes se sa keq keni bërë dhe sa person i keq jeni.

3.Nevoja për të qenë i madh në çdo gjë që bëni ju pengon nga gjërat e reja.

Nuk mund t’ju them se sa shpesh kam dëgjuar njerëz të thonë se nuk duan të provojnë joga, kërcejnë ose ushtrojnë, sepse nuk dinë ta bëjnë atë lloj joga, vallëzimi ose ushtrime. Sigurisht, nëse nuk e keni bërë kurrë, nuk do ta dini se çfarë po bëni. Si do të mësoni ndonjëherë ndonjë gjë të re nëse nuk provoni?

4.Perfeksionizmi juaj dëmton marrëdhëniet me të tjerët.

Ju mund të thoni se nuk prisni që njerëzit të jenë të përsosur, por pyesni pse lavastovilja nuk ishte ngarkuar në mënyrën “e duhur” ose pse nota është 98 në vend të 100. Ju gjithashtu mund të ankoheni se nuk jeni në gjendje të punësoni dikë për të bëni diçka rreth shtëpisë sepse ata nuk do ta bëjnë atë në mënyrën [perfekte] që do ta bënit ju. Oh, hajde tani!

Është njësoj si të thuash se askush tjetër nuk e di se çfarë po bëjnë, askush nuk përpiqet mjaftueshëm dhe askush nuk po e merr atë siç duhet. Të tjerët mund të ndiejnë përbuzjen tuaj. është e pakëndshme.

Të ngjashme