Pse po shtoni peshë papritur kur nuk po shtoni dozën e ushqimit?

9 muaj më parë

Shpesh doktorët mund t’ju thonë se vënia e shëndetit vjen nga pesha e ujit, ose ndryshe nga uji që ndodhet rreth indeve, nyjeve dhe zgavrave të trupit midis qelizave.

Kur keni peshë të tepërt uji, ju do të shihni se kyçet e këmbëve dhe duart duken pak të fryra.

Kjo do të thotë se dehidratimi mund t’ju bëjë të dukeni më të shëndoshë.


-Duhet t’i kushtoni shumë rëndësi konsumimit të kripës
-Mos konsumoni ushqime që kanë në përbërje shumë niseshte
-Hani ushqime të pasura me ujë. Ushqimet me përqindje të lartë uji mund t’ju ndihmojnë të nxirrni jashtë natriumin e tepërt që mbetet në trupin tuaj. Konsumoni shalqi, kastravec, rrush, selino dhe pjeshkë.
-Ndryshimet në ciklin menstrual mund të ndikojnë në shtimin e peshës së ujit, ndaj mbani shënim çdo datë.

Të ngjashme