Kryefjala Logo

Pse nuk duhet të kesh frikë nga frika

12 Maj, 2022 | 12:17 pm

Arsyeja e parë është se të ndihmon të humbasësh kile sepse kur shikon një film horror, ju digjni rreth 115 kalori që është e barabartë me gjysëm ore ecje ecje.

Frika mund t’ju motivojë pasi ne kur trembemi nuk lëshojmë vetëm adrenalinë, por edhe seraton që ndihmon trurin të punojë më mirë dhe frika kthehet në energji.

Frika ju lidh gjithashtu me njerëzit.
Kur ndien frikë lëshohet hormoni i quajtur ocytocin që nxit lidhjen tonë me njerëzit që kemi pranë.
Qënia njerëzore dallon për instiktin e mbijetesës, dhe në raste rreziku qëndrojnë sëbashku.

Falë frikës i largohesh edhe problemeve pasi kur trembesh,truri merr sinjale dhe reagon më shpejt se zakonisht.

Të ngjashme