Pse njerëzit në marrëdhënie të hapura janë më të lumtur, sipas studimit

2 muaj më parë

Në vitin 2017, shkencëtarët në Universitetin e Miçiganit analizuan marrëdhëniet e 2,100 pjesëmarrësve mbi 25 vjeç (sepse shikimet në fillim të të 20-ave janë të çmendura) me rreth 1,500 nga ata njerëz në marrëdhënie monogame dhe rreth 600 në marrëdhënie të përkushtuara jo monogame.

Kur bëhej fjalë për atë se sa ashpër duan dhe sa të kënaqur janë, studiuesit nuk gjetën dallime midis çifteve monogame dhe atyre në marrëdhënie të hapura.

Megjithatë, nivelet e xhelozisë ishin më të ulëta dhe besimi ishte më i lartë tek ata që ishin të përfshirë në marrëdhënie të hapura të përkushtuara.

Kjo është e drejtë nëse doni më pak xhelozi dhe më shumë besim, themeli i vërtetë i çdo marrëdhënieje romantike, duket se hapja e marrëdhënies suaj mund të jetë rruga për të shkuar!

Pra, çfarë bëjmë ne nga këto, rezultatet?

Arsyeja tjetër është ajo që ka më shumë rëndësi, mendoj, dhe është se njerëzit në marrëdhënie të hapura flasin më shumë.

Kur jeni duke u takuar dhe duke fjetur me shumë njerëz, dhe të jeni të hapur për këtë fakt, të qenit i hapur në vetvete nuk mjafton.

Ju duhet të flisni për mënyrën se si ndiheni dhe si ndihen ata, në baza ditore.

Një marrëdhënie e hapur është nga natyra e saj një marrëdhënie e mbushur me njerëz dhe e zënë. Thjesht nuk ka vend që dikush të merret mbi pakënaqësinë ose pakënaqësinë e tyre. Në mënyrë që një marrëdhënie e hapur të jetë e suksesshme, njerëzit në të duhet të kenë aftësi komunikimi aq mirë sa qeveria do t’i përdorte ata për të ndërvepruar me alienët nëse do të zbarkonin ndonjëherë në Tokë.

Kur jeni në një marrëdhënie monogame, mund të jetë e lehtë t’i mbani gjërat për vete, të shtyni bisedën e vështirë “derisa të vijë momenti”. Kur ai moment nuk vjen kurrë, atëherë zvarritet pakënaqësia.

Kishte një aspekt të studimit që më bëri pak të trishtuar, si një person në një marrëdhënie poliamoroze.

Studimi zbuloi gjithashtu se njerëzit në marrëdhënie të hapura ndjejnë më shumë dashuri dhe besim për partnerin e tyre kryesor sesa për partnerin e tyre dytësor.

Por ja një gjë për të mbajtur mend: Jo të gjitha marrëdhëniet e hapura janë marrëdhënie poliamoroze.

Në marrëdhëniet poliamoroze, njerëzit në to nuk e shohin dashurinë si diçka që mbaron. Është e pafundme në furnizim.

Të ngjashme