Pse njerëzit dëshirojnë kontakte fizike me ish-edhe kur ata janë ide e keqe

1 muaj më parë

Këtë histori e dëgjoj gjatë gjithë kohës. Njerëzit vijnë në siklet, të turpëruar dhe të zemëruar me veten e tyre për lidhje intime me ish-ët e tyre. Shpesh, kontakti i rinovuar fizik me ish-të e tyre shkakton shumë konfuzion dhe trazira emocionale.

Por,pse ndodh?

1. Keni dëshirë për lidhje të thellë me dikë.

Kjo është arsyeja kryesore për shumë.

Edhe pse për disa, kjo është një dëshirë për prekje të thjeshtë fizike. Prekja është thelbësore për mirëqenien tonë dhe kontakti fizik rrit kënaqësinë dhe lumturinë e përgjithshme të jetës. Ne lëshojmë sasi të vogla të oksitocinës, që është hormoni i lidhjes/dashurisë, kur prekim dikë. Prekja është shqisa e parë që zhvillohet dhe një nga mënyrat kryesore që fëmija mëson se është i dashur dhe i sigurt.

2. Ju dëshironi mbyllje

Kjo ndodh për shumë njerëz kur marrëdhëniet e tyre ishin ‘të ndërlikuara’ dhe përfunduan në një stuhi konfuzioni. Dëshira për mbyllje është nevoja për siguri dhe jo paqartësi në fund të një marrëdhënieje. Për disa, fiziku mund të sjellë një ndjenjë mbylljeje. Për të tjerët, thjesht i ngatërron gjërat më tej. Mbyllja është shpesh e pamundur të arrihet sepse marrëdhëniet përfundojnë për një sërë arsyesh të ndryshme dhe njerëzit e përfshirë nuk bien gjithmonë dakord pse marrëdhënia përfundoi.

3. Një mënyrë për të zbutur ashpërsinë e një ndarjeje.

Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastet kur një marrëdhënie e gjatë përfundon. Ne shpesh duam një ndarje më të ngadaltë, më të butë për të na lehtësuar në ndryshim. Është shumë e çuditshme që dikush që ka qenë pjesë e jetës sonë për vite të tëra të zhduket papritmas dhe të ndërpresë çdo kontakt.

4. Jeni thjesht të vetmuar

Ish-ët ndihen të njohur dhe të sigurt dhe krijimi i një marrëdhënieje të re kërkon kohë. Duhet kohë që dikush t’ju njohë – emocionalisht dhe fizikisht. Shpesh, është më e lehtë të kthehesh te njerëzit e tu të vjetër të njohur. Duhet më pak përpjekje. Ndarja e kohës së ngushtë fizike me ish-in tuaj mund të lehtësojë vetminë tonë për një periudhë të shkurtër kohe.

Megjithatë, në afat të gjatë, ajo vonon të pashmangshmen.

Përfundimisht, ne duhet të ecim përpara dhe të përballemi me të qenit vetëm, qoftë edhe për një kohë të shkurtër.

Kur dëshirojmë kontakt fizik me një ish, mund të jemi emocionalisht të prekshëm, të zemëruar ose të ndjejmë vetëbesim më të ulët.

Ish-i ynë mund të sigurojë lehtësim të përkohshëm.(KN) Herë pas here kjo mund të sjellë mbyllje, por, zakonisht, sjell më shumë dhimbje dhe e bën më të vështirë të ecësh përpara.

Nëse jeni ende i lidhur në marrëdhënien tuaj me ish-in tuaj, nuk jeni të disponueshëm siç duhet për marrëdhënie të reja.

Në fakt, e vetmja herë që është vërtet e shëndetshme të rinovoni fizikun me ish-in tuaj është nëse të dy jeni emocionalisht të qëndrueshëm, pas ndarjes dhe zbuloni se jeni ende të interesuar për njëri-tjetrin. Nëse mund të prisni kaq gjatë, dhe jeni ende të lidhur me njëri-tjetrin, atëherë jini të qartë se çfarë po bëni dhe çfarë dëshironi dhe shkoni për të.

Të ngjashme