Pse meshkujt në Twitter janë kundër Margot Robbie që luan ‘Barbie’?

2 muaj më parë

Burrat në Twitter po e quajnë Margot Robbie-n ‘mesatare’ dhe pohojnë se ajo është shumë e vjetër për të qenë Barbie.

Fjala ‘mesatare’ është një term zhargon që përdoret shpesh në mediat sociale për të përshkruar diçka (ose dikë) si nën mesatare ose me cilësi të ulët.

Ndërsa shumë burra në platformën e mediave sociale po shprehin se sa jo tërheqëse e shohin Robbie-n, gratë në Twitter po mbajnë qëndrim kundër mizogjinisë së tyre flagrante, duke i bërë thirrje që të vazhdojnë të respektojnë standardet e pamundura të bukurisë.
“Ky trend i ri në Twitter që përpiqet të na bindë se Margot Robbie është në mesetaran e san është i çmendur,” komentoi një grua me emrin Kira. Ajo po i përgjigjej një postimi në Twitter nga një burrë që shfaqte një foto të Robbie, duke thënë: “Ajo është një grua. Ju e gjenit Margot Robbie në çdo video Blockbuster në 1995.”
Robbie, 33, përshtatet në formën arketipale të asaj që konsiderohet tradicionalisht tërheqëse – domethënë, ajo godet shenjat e ngushta të bukurisë në shoqërinë tonë. Ajo është e hollë. Ajo është e bardhë. Ajo ka flokë bjonde dhe sy blu. Megjithatë, edhe kështu, gjykimi i saj vetëm për pamjen e saj është përfundimisht çnjerëzore. Ajo e zvogëlon atë në asgjë më shumë se një fytyrë, një trup, kur në realitet, ajo është një person i nuancuar me një mendje kritike, një shpirt krijues dhe një praktikë rigoroze artistike.
Në një tjetër pretendim të pajustifikuar nga shumë burra në Twitter, Robbie po kritikohet gjithashtu si ‘shumë e vjetër’ për të luajtur Barbie.

Gratë në Twitter po mbajnë një qëndrim të fortë kundër kësaj forme të veçantë moshe, duke vënë në dukje se Barbie jo vetëm që është një personazh imagjinar, por është gjithashtu një personazh jashtëzakonisht i arrirë. Barbie është një pronare shtëpie, duke punuar shumë punë të vështira. Ajo ka qenë mjeke dhe shkencëtare. Ajo madje ka qenë Presidente, një rol me një kërkesë minimale të moshës 35 vjeç.
Që nga shpikja e Barbie në vitin 1959, ajo ka qenë një lojtare vendimtare në kulturën tonë. Me të luanin breza të shumtë vajzash, të cilat u bënë gra – gra me shtëpi, punë dhe familje, gra që meritojnë shumë më tepër sesa të gjykohen nga burrat që fshihen pas ekraneve të kompjuterit të tyre.

Të ngjashme