Kryefjala Logo

Pse marrëdhëniet intime shkaktojnë lidhje emocionale?

26 Shtator, 2022 | 12:55 pm

Çfarë lidhje kanë akti intim dhe lidhja emocionale me njëra-tjetrën?
Nëse jeni ndjerë ndonjëherë të dashuruar pas aktit, nuk jeni vetëm.
Intimiteti mund të jetë njëkohësisht një shprehje dashurie dhe një mënyrë për të krijuar dashuri.

Atëherë mund të pyesni veten:
Pse marrëdhënia intime me dikë shkakton lidhje emocionale?

•Hormonet
Shpesh i quajtur hormoni i dashurisë ose i përqafimit, oksitocina është hormoni përgjegjës për lidhjen dhe lidhjen.
Ai lëshohet përmes prekjes.
Për shkak të kësaj aktinintim madje edhe me një të huaj mund të bëjë që të lindin ndjenjat e lidhjes që nga fillimi.

Por që kjo të ndodhë akti duhet të jetë i kënaqshëm.
Sepse oksitocina nuk do të thotë automatikisht se ne lidhemi dhe krijojmë një lidhje emocionale.

2-Kultura
Ne flasim për gjetjen e “të duhurit”, duke kursyer aktin për martesë dhe se intimiteti është më i mirë kur ka një lidhje emocionale.
Edhe kur u shpjegon fëmijëve aktin intim ai përmendet si një aktivitet që është pjesë e një marrëdhënieje apo martese romantike.

Kultura jonë flet për aktin intim si pjesë e dashurisë.
Ndoshta kjo është një nga arsyet pse intimiteti mund të shkaktojë lidhje emocionale që ne presim që të ndodhë.

Ndjenjat e kënaqësisë pas marrëdhënieve ndonjëherë mund të ngatërrohen me diçka më të thellë që ndoshta besohet të jetë një shenjë e lidhjes dhe pajtueshmërisë së vërtetë përreth, në vend të thjesht përputhshmërisë intime.

Kjo mund të na bëjë të investojmë kohë në një marrëdhënie të re duke na nxitur të njohim personin tjetër dhe të eksplorojmë mundësi për të krijuar një lidhje afatgjatë.

Të ngjashme