Kryefjala Logo

Pse macja juaj ulet në laptop kur jeni duke u përpjekur të punoni, sipas një komunikuesi të kafshëve

4 Mars, 2024 | 9:15 am

A ju ka shqetësuar ndonjëherë macja ndërsa jeni duke u përpjekur të punoni nga shtëpia? Pa marrë parasysh se sa herë i kushtoni maces tuaj vëmendjen që i nevojitet, ajo gjithmonë mbyllet duke u ulur në laptop ndërsa ju e përdorni.

Rezulton se ajo që macja juaj po bën në të vërtetë është më kuptimplotë sesa mendoni – sipas Animal Communicator Danielle MacKinnon, macja juaj e di që ju duhet të bëni një pushim nga puna.
MacKinnon shpjegoi se macet janë ‘të lidhura në mënyrë intuitive’ me ju, kështu që ata e dinë saktësisht se çfarë mendoni dhe ndjeni.
Edhe pse macet mund të flenë 12 deri në 18 orë në ditë, shqisat e tyre janë shumë të lidhura me emocionet dhe veprimet tuaja. Pra, kjo do të thotë se ata kanë një motiv kur gjejnë një vend të rehatshëm pikërisht në tastierën tuaj.

Sa herë që miku juaj me gëzof futet në laptop, megjithëse jeni shumë i zënë duke punuar në të, ata po ju mbrojnë nga mbingarkesa.
Macet nuk mund të komunikojnë si njerëzit. Kanë sensin e gjuhës, por jo për sa i përket të folurit të fjalëve me gojë. Në vend të kësaj, ata përdorin zhurma të vogla dhe gjuhën e trupit për të tërhequr vëmendjen e pronarëve të tyre.

Macja juaj nuk shtrihet në laptop thjesht sepse po kërkon një mënyrë për t’ju mërzitur ose një mënyrë për të tërhequr vëmendjen tuaj tek ata. Gjithçka që ata duan është që pronarët e tyre të jenë të kujdesshëm për të mbingarkuar veten me stres dhe ankth.

Macet kanë një aftësi të lindur për të kuptuar shenjat “jo verbale”.

Ata i kushtojnë vëmendje gjuhës së trupit dhe shprehjeve të fytyrës që bën pronari i tyre. Sipas AnimalWised, kjo është arsyeja e saktë pse njerëzit mendojnë se macet e tyre po i gjykojnë – sepse ata gjithmonë i shikojnë njerëzit e tyre!
Rezulton se macet nuk i gjykojnë fare njerëzit! Ata gjithmonë shikojnë dhe përpiqen të kuptojnë se si t’u përgjigjen njerëzve dhe rrethanave të ndryshme.

Macet e dinë se çfarë ju nevojitet në “nivelet më të thella”, sepse ata po mendojnë për nevojat tuaja.

Shpesh të etiketuara gabimisht si egoiste, macet janë në të vërtetë e kundërta. Në fakt, macja juaj me gëzof po mendon për ju gjatë gjithë kohës. Sipas My Lovely Feline, macet i shikojnë pronarët e tyre si figura si nëna për udhëzim, rehati dhe dashuri.

Të ngjashme