Kryefjala Logo

Pse ish-i juaj ende nuk e ka kaluar ndarjen, sipas studimit

18 Dhjetor, 2023 | 11:38 am

Pse thyerja e zemrës i godet burrat shumë më fort?

Një studim anglez zbuloi se ndërsa gratë priren të përjetojnë më shumë shqetësime emocionale menjëherë pas ndarjes, burrat janë më të ngadaltë për t’u rikuperuar plotësisht nga rrëshqitja e zemrave të tyre metaforike nga gjoksi.

Studimi, i quajtur “Dallimet sasiore të seksit në përgjigje ndaj shpërbërjes së një marrëdhënieje romantike” (ose, për laikin: “Dallimet në mënyrën se si burrat dhe gratë reagojnë ndaj thyerjes së rëndë romantike”), anketoi 5,705 pjesëmarrës në 96 vende dhe analizoi diçka. Hulumtuesit e quajtën “Hidhërimi i passtrelacionit (PRG).”

U zbulua se ndërprerja e një marrëdhënieje në shumë situata mund të jetë veçanërisht traumatike për meshkujt, sepse ata mund ta kenë të vështirë të gjejnë një bashkëshorte të re, bazuar në nocionin se gratë shpesh janë më të zgjedhura se burrat kur bëhet fjalë për gjetjen e partnerëve romantikë.

Të ngjashme