Kryefjala Logo

Pse grave zakonisht nuk ju pëlqejnë hobet e burrave?

15 Shtator, 2023 | 12:57 pm

Kur një grua vazhdimisht i kërkon burrit të saj më shumë kohë dhe më shumë lidhje, ndihet si një shuplakë në fytyrë që ai zgjedh të kalojë kohë duke bërë hobin e tij në vend të saj.

Ajo gjithashtu mërzitet nëse ai zgjedh hobi mbi kalimin e kohës me fëmijët megjithëse shpesh ky djalë do të jetë një baba i shkëlqyer, por përdor “kohën e çiftit” si kohë për hobi.

Ajo ndihet e parëndësishme dhe i pëlqen prioriteti më i ulët për të, dhe shpesh mendon se e vetmja herë që dëshiron të lidhet është për seks.

Ky është çifti klasik me gruan që ankohet se burri nuk është romantik, nuk planifikon takime dhe mund të mos ketë propozuar as martesë. Këto gra dëshirojnë shumë për një burrë që “do të bënte gjithçka për ta”, dhe në vend të kësaj ata kanë një burrë që do t’i vendosë vetëm hobet e tij në kalendar, kurrë diçka që të dy të bëjnë së bashku. Kjo është arsyeja kryesore që ajo ka inat për hobi të tij. Ajo e sheh atë vetëm të emocionuar për të kaluar kohën duke bërë hobi dhe kurrë nuk e sheh atë të emocionuar për të kaluar kohë me të.

Gratë e sigurta ose shmangëse gjithashtu nuk do të pëlqejnë çdo gjë që e bën mashkullin të sillet më arrogant.

“Kur të punosh më shumë dhe të veprosh me më shumë vetëbesim, në të vërtetë të bën më pak”. Nëse hobi i mashkullit përfshin ndonjë gjë që e bën atë të sillet obsesiv ose egoist, të shpenzojë shumë para për veten e tij ose të sillet sikur ai i di të gjitha, atëherë kjo lloj sjelljeje nuk është tërheqëse për çdo grua.

Në përgjithësi, sa më shumë i fiksuar pas vetvetes të veprojë një burrë, aq më pak një grua dëshiron të kërcejë në bandën e të vepruarit si të shkëlqyeshëm. Në vend të kësaj, ajo shpesh e gjen veten duke iu kundërvënë obsesionit të tij duke i vënë në dukje të metat e tij, që sigurisht nuk është një dinamikë e shëndetshme martesore.

Një arsye e fundit që çiftet luftojnë për këtë çështje është se burri po minimizon sa kohë po e lë gruan e tij vetëm me fëmijët e vegjël për shkak të hobit të tij.

Depresioni dhe ankthi pas lindjes janë të nëndiagnostikuar, dhe shtatzënia/infermieria/rritja e fëmijëve të vegjël është kërkuese mendore dhe fizike.

Të ngjashme