Kryefjala Logo

Pse Gen X,mamat blogere ishin influencerat e parë të vërteta

15 Tetor, 2023 | 11:38 am

Ndërsa Gen Z dhe Gen X ndërveprojnë me internetin ndryshe, të dy gjeneratat shfaqen në internet në një mënyrë që është autentike për ta. Një pjesë e këndvështrimit të Lorenz-it(studiues) mbi mënyrën se si gjenerata të ndryshme prezantojnë veten e tyre në internet varet nga ideja që blogerët e mamave të Gen X hapën rrugën që krijuesit e përmbajtjes aktuale të jenë vetja e tyre më autentike në internet.
Gjatë intervistës së tij, Lorenz deklaroi: “Krijuesit më të hershëm të përmbajtjes ishin me të vërtetë, do të argumentoja, blogeret e mamave: nënat e Gen X”.

Blogeret e mamave të Gen X “kishin aftësinë të ishin reale dhe autentike dhe të flisnin për këto tema vërtet tabu, të vështira që, në atë kohë, absolutisht askush në mediat tradicionale nuk do t’i pranonte ndonjëherë”, pohoi Lorenz.

Tema të tilla si “depresioni pas lindjes, varësitë, pirja e verës në çerdhen e fëmijës suaj, mosdashja gjithmonë e fëmijëve tuaj ose problemet me ushqyerjen me gji” ishin pjesë e përvojave të jetuara të mamave blogere që ato ndanë me audiencën e tyre në internet. “Ato gra po tregoheshin kaq grafike dhe reale dhe thyenin stereotipet se çfarë duhet të jenë gratë dhe si duhet të flasin gratë për amësinë,” shpjegoi Lorenz.

Midis Gen X dhe Gen Z, Millennials ndërvepruan me internetin në një mënyrë shumë të ndryshme, duke zgjedhur një pamje më të kuruar mbi rrëmujën e të qenit real. Mund të argumentohet se mënyra se si Gen Z paraqet jetën e tyre në internet është një reagim ndaj përsosmërisë së perceptuar që Millennials u përpoqën të mbështesin.

Megjithatë, nëse estetika është e kuruar apo jo, përgënjeshtron pikën më të madhe. Këto ditë, njerëzit përdorin personalitetet e tyre në internet për të trajtuar tema të vështira, si shëndeti mendor dhe anët më të errëta të prindërimit. Hapja që përdori Gen X krijoi një hapësirë që nuk ekzistonte më parë, një hapësirë që Gen Z dhe më gjerë do të vazhdojë të ndryshojë.

Të ngjashme