Kryefjala Logo

Pse ‘Franchising’ është lloji më i tmerrshëm i tradhëtisë

5 muaj më parë

Çfarë është ‘franchaising'(eksluziviteti)?

Unë dola me këtë term sepse është shumë i ngjashëm me mënyrën se si funksionon një ekskluzivitet ushqimor. Ja si është:

Burri martohet me një grua dhe ka fëmijë. Ai është i përkushtuar, është romantik, të gjitha veprat.
Njeriu merr një punë që e detyron të udhëtojë ose të punojë me orë të gjata. Ndonjëherë, gruaja do të vërejë se diçka nuk është në rregull këtu.
Njeriu fillon të zhduket për një pjesë të madhe të kohës.

Gruaja zbulon se ai kishte një familje të dytë, me një tjetër të fejuar dhe fëmijë. Ajo që është e egër është se fëmijët shpesh kanë emra të njëjtë ose të ngjashëm.
Burri mund ose nuk mund të lirojë plotësisht gruan dhe fëmijët e tij të parë me kusht, duke i lënë ata të varfër dhe të vetëm. Më pas, ai do të jetojë me familjen tjetër. Disa burra do të jenë aq të pashpirt sa t’u thonë grave të tyre që “vetëm të merren me të”.
Njeriu tani ka familje në shumë vende.
Pse kjo formë e mashtrimit është lloji më i keq?

Në përgjithësi, është lloji më i keq, sepse nuk është vetëm tradhtia për të bërë seks me dikë tjetër. Seksi është thjesht seksi. Nuk ka asnjë investim apo emocione në shumë raste. Jo, kjo është më keq se kaq.

Është gjithashtu më keq se një çështje tipike emocionale. Tradhtari po del në mënyrë aktive dhe po krijon një të ardhme së bashku me dikë tjetër – shpesh pasi ka fëmijë dhe e lidh financiarisht veten me shtrëngimin e tyre kryesor.

Kjo nuk shkatërron dhe verbëron vetëm bashkëshortin e tradhtuar. Ai gjithashtu përfshin në përgjithësi braktisjen financiare (dhe shpesh emocionale) të fëmijëve të pafajshëm që tradhtari ndihmoi në krijimin.

Financiarisht, të dyja familjet shpesh kanë pak mundësi. Lloji i burrit që e bën këtë në përgjithësi i lë me kusht të dyja familjet kur bëhet fjalë për para. Ata mund të kapërcejnë shtetet, të falsifikojnë vdekjet e tyre ose thjesht t’i fundosin në gjykatë.

Të ngjashme