Kryefjala Logo

Pse është një shenjë serioze paralajmëruese kur një burrë në një lidhje kontrollon vazhdimisht gratë e tjera

11 Gusht, 2023 | 2:09 pm

A është një shenjë paralajmëruese kur burrat në një lidhje shikojnë gratë e tjera?

“Vetëm për shkak se je në një lidhje të përkushtuar nuk do të thotë se ke vdekur – prapë do të vëresh njerëz të bukur”, thotë Caroline Madden, Ph.D., një terapiste e licencuar për martesë dhe familje.

Pas tradhtimit të një njeriu të mirë: Si të rindërtoni besimin dhe intimitetin me gruan tuaj. “Është njerëzore të hedhësh një vështrim, kështu që nëse vëreni dikë të bukur, në përgjithësi është në rregull. Më shumë ka të bëjë me të mos lejuar që të ndodhë ajo shpat i rrëshqitshëm.” Kjo pjerrësi e rrëshqitshme është kur kupton se je tërhequr nga dikush (mirë), por më pas vazhdo kontakte të mëtejshme me të (jo mirë). “Burrat e mirë mashtrojnë veten duke menduar se nuk ka rrezik real për të tradhtuar dhe më pas afrohen me një person që tërhiqen,” thotë Madden. “Kjo është arsyeja pse këdo për të cilin keni ndjenja në çfarëdo mënyre apo forme,pavarësisht nëse mendoni se ata ndihen njësoj për ju apo jo nuk duhet të angazhoheni në një marrëdhënie një-në-një me ta duke ecur përpara. ”

“Nëse shikimi i njerëzve tërheqës është i dëmshëm apo jo, varet nga personi që shikon”, thotë studiuesja kryesore Ashlyn Brady, një studente e diplomuar në psikologji në Universitetin e Karolinës së Veriut në Greensboro.

“Nëse ata kanë një tendencë të lartë për të vërejtur njerëz tërheqës të tjerë përveç partnerit të tyre, mund të jetë problem nëse në përgjithësi kanë vetëkontroll të ulët ose po përjetojnë vetëkontroll të dëmtuar, si kur janë të lodhur, të stresuar ose të dehur.”

Nëse shijimi i peizazhit bëhet një praktikë rutinë, mund të jetë koha për të parë nga brenda dhe shëndetin e marrëdhënies suaj.

“Në përgjithësi, nëse filloni të vëreni më shumë njerëz të tjerë ose ka dikë që dëshironi të shikoni ose flisni më shumë me të, kjo mund të nënkuptojë se nuk po plotësoni nevojat tuaja në marrëdhënien tuaj,” thotë Madden.

“Kjo është ajo ku marrja e asaj energjie dhe rikthimi i saj në marrëdhënie bëhet kaq e rëndësishme. Pyete veten se çfarë po ndodh në të vërtetë.” Kur burrat ndihen më pak se ose sikur po sfidohet mashkulloriteti i tyre, Madden thotë se ata, ndonjëherë, fillojnë të kërkojnë vërtetim nga gratë. Kjo, sigurisht, mund të fillojë atë shpat të rrëshqitshëm.

Një paralajmërim tjetër i madh për premisën “është mirë të dukesh për aq kohë sa nuk prek”, është se nuk është kurrë e pranueshme t’i vësh syrit të tjerëve ndërsa partneri është i pranishëm – veçanërisht nëse është më shumë një vështrim i zgjatur sesa një shikim i shpejtë.

“Kjo është jashtëzakonisht mungesë respekti për gruan tuaj dhe ajo duhet të ketë reagimin “Çfarë po bën?”, thotë Madden.

“Nëse keni një zakon të rregullt të shikoni gratë e tjera, të shikoni pak më gjatë, të përpiqeni të keni kontakt me sy ose të shikoni gjoksin e tyre ndërsa jeni me partnerin tuaj, ndoshta nuk e keni pjekurinë për të qenë në atë marrëdhënie. . Pse po përpiqeni të tërhiqni vëmendjen e këtij personi nëse hapi tjetër nuk është mashtrimi?”

Të ngjashme