Pse disa burra i tradhëtojnë gratë por nuk ndahen prej tyre?

2 vite më parë

A keni menduar ndonjëherë pse burrat e martuar që tradhtojnë, rrallë e lënë gruan e tyre të ligjshme? Këtu janë 5 arsyet më të zakonshme!

1-Burri vlerëson rehatinë më shumë se çdo gjë

Askush nuk e njeh një burrë më  mirë se gruaja e tij. Ajo i jep atij mundësinë të jetë vetvetja. Kjo i jep atij një ndjenjë rehatie. Ju nuk duhet të pretendoni të jeni dikush që nuk jeni me të vërtetë.

“Pse duhet ta lë gruan time?” Pyet burri, “unë kthehem në shtëpi, kam fëmijë dhe grua që kujdeset për shtëpinë”. “E përsosur!” Një jetë e qëndrueshme, një shtëpi, fëmijë dhe burri ka gjithçka. Dhe për t’u larguar nga rutina, ai shkon tek e dashura e tij. Ai është i lumtur me gjithçka dhe nuk ka ndërmend të ndryshojë asgjë.

2-Kërkon një shkëputje nga jeta familjare me një grua tjetër

Nëse një burrë nuk ka ndërmend të largohet nga familja, ai nuk takohet rregullisht me një grua tjetër. Ai e sheh arratisjen si diçka që nuk do të ketë pasoja serioze. Tradhtarët thjesht e quajnë atë “të shkëputur” nga martesa. Burri kërkon gjëra të reja për të larguar mërzinë. Me të, ai mund të ndihet më i ri, burrëror dhe i dëshirueshëm. Natyrisht, kjo nuk e justifikon atë.

3-Divorci është shumë i dhimbshëm!

Divorci është i dhimbshëm, i shtrenjtë dhe shkatërrues nga pikëpamja emocionale. Në të njëjtën kohë ngrihen pyetje rreth ndarjes së pronës dhe fëmijëve. “Pse familja ime dhe unë duhet të kalojnë nëpër këtë proces?”, pyesin tradhtarët. Rehatia është e mira që ata marrin nga çdo marrëdhënie, kështu që ata qëndrojnë me familjen pa ndryshuar asgjë.

4-Ata ende e duan gruan e tyre

Mund të duket e pabesueshme, por kështu është. “Nga njëra anë, dashuria dhe pabesia nuk mund të ekzistojnë së bashku.” Nga ana tjetër, ndoshta ndonjëherë keni lënduar dikë që doni. “E njëjta gjë ndodh edhe në këtë rast”, thotë burri jobesnik.

5-Çdo gjë për të mirën e fëmijëve!

Burrat jobesnikë qëndrojnë me gruan në mënyrë që fëmijët të kenë një familje “tradicionale”. Në fakt, mund të jesh baba i mirë edhe pas divorcit. Është justifikimi më popullor që përfaqësuesit e fortë të seksit përdorin me të dashurat e tyre. Kështu që premtojnë të divorcohen sapo fëmijët të rriten, të kenë mbaruar shkollën, të martohen … Dhe situata zvarritet për vite me radhë.

Shumica e tradhtarëve jetojnë në një botë imagjinare, ku sjellja e tyre është plotësisht e justifikuar. “Unë nuk bëj asgjë ndryshe nga miqtë e mi, është një nevojë e natyrshme për një burrë”, justifikohen ata. Ky është pikërisht problemi! Për të shmangur pabesinë në marrëdhënie, duhet të komunikoni. Nëse e diskutoni çdo gjë me sinqeritet, do të jeni të lumtur..

Të ngjashme