Kryefjala Logo

Pse dërgimi i mesazheve shkakton dëme serioze në marrëdhënie

18 Dhjetor, 2022 | 1:46 pm

Një studim i kryer tregoi se dërgimi i tepërt i mesazheve përpara dhe mbrapa (veçanërisht për të zgjidhur problemet) mund të shkaktojë shkëputje edhe te çiftet më të përkushtuara.

Studiuesit nga Universiteti Brigham Young pohuan se shpeshtësia dhe përmbajtja e teksteve mund të përcaktojë cilësinë e marrëdhënies suaj.

Pasi morën gati 300 njerëz (të gjithë në marrëdhënie të përkushtuara) për të marrë pjesë, studiuesit zbuluan se shumica e çifteve përdorin mesazhe për “mirëmbajtjen e marrëdhënies” dhe akoma më keq, për të debatuar.

Pra, pse jemi kaq të tunduar të shtypim furishëm butonat në telefonat tanë në vend që të telefonojmë ? Apo, më mirë akoma, t’i rregulloni gjërat personalisht? Dhe pse kjo po i prish marrëdhëniet tona?

“Kur zemërimi shpërthen dhe përshkallëzohet, zakonisht një mesazh me tekst të gjatë nuk do të zgjidhë konfliktet e marrëdhënieve,” thotë specialistja. “Kjo sjellje reaksionare ju vendos në një zonë lufte dixhitale.”

Shembuj të mesazheve që nuk duhet t’i dërgoni mesazh partnerit tuaj

•”Më vjen keq.”
Çfarë të keqe ka të kërkosh falje për mesazhin? “Kur dikush thotë “Më fal” për një mesazh me tekst, marrësi nuk është vërtet i sigurt se ju vjen keq vërtet.
“Mund të merret si një mënyrë për t’i dhënë fund shkëmbimit të pakëndshëm të teksteve, por sa e sinqertë është kërkimi i faljes?

•Përdorimi i tepruar i emoji-ve në vend të pothuajse çdo fjale.
Ndonëse është e vështirë të interpretosh tonin e zërit dhe përkuljen e përgjithshme të kuptimit të fjalëve të dikujt në një mesazh me tekst dhe me të vërtetë nuk ndihmon që nuk mund t’i shihni shprehjet e fytyrës së njëri-tjetrit, emoji-të nuk janë një zëvendësim për to. .

•Përdorimi i mesazheve për biseda të gjata.

Jo vetëm që me siguri do t’ju dhimbset gishti i madh, por bisedat e gjata vërtet lihen më mirë për ndërveprime ballë për ballë ku mund të dëgjoni zërat e njëri-tjetrit, të kuptoni nuancat në ton dhe shprehjet e fytyrës dhe të transmetoni emocione më lehtë dhe organikisht, duke përfshirë , duke përdorur gjuhën e trupit për të komunikuar në mënyrë më efektive me njëri-tjetrin.

Të ngjashme