Pse çiftet që jetojnë së bashku para martesës kanë marrëdhënie më të forta

2 vite më parë

Pavarësisht se sa kohë jeni takuar, ka gjëra që do t’i dini vetëm duke jetuar së bashku. Ju mund të zbuloni gjëra të reja dhe të kuptoni në një moment që mezi dini asgjë për to! Po, të shkosh në takime filmash është argëtuese, por, siç u tha nga ekspertët, të qëndrosh nën të njëjtën çati me dikë mund të të japë një ide se kush janë ata në të vërtetë. Ndoshta ata do të jenë personi me të cilin dëshironi të kaloni jetën tuaj.

1. Ju i ndani punët e shtëpisë.

Sipas një sondazhi të Qendrës Kërkimore Pew të vitit 2007, ndarja e punëve të shtëpisë ishte në 3 çështjet më të larta të nivelit më të lartë të lidhura me një martesë të suksesshme pas besnikërisë dhe seksit të mirë. Prandaj, është e preferueshme që së pari të bashkëjetoni dhe të vendosni një sistem për detyrat shtëpiake. Kur të ndodhë kjo, të dy partnerët do të njihen me përgjegjësitë e ndryshme dhe do të dinë se çfarë pritet prej tyre pasi thonë “Unë bëj”.

2. Menaxhoni më mirë financat tuaja.

Nëse 2 persona takohen, por të dy paguajnë faturat veç e veç, pse të mos i ndajmë dhe të kursejmë para? Kjo do t’i lejojë ata ta shpenzojnë atë për veten e tyre para martesës. Gjithashtu, kur ju dhe tjetri juaj i rëndësishëm vendosni një plan të qartë se kush do të paguajë çfarë, ju i mbani problemet financiare larg ndikimit negativ të martesës tuaj më vonë.

3.Do të bëheni më të mirë në zgjidhjen e konflikteve.

Është e vërtetë që të jetosh së bashku është shumë më sfiduese sesa të shikosh njëri -tjetrin herë pas here – do të fillosh të kesh mosmarrëveshje për gjëra më të vogla pasi të fillosh të përshtatesh me njëri -tjetrin. Sidoqoftë, kur qëndroni me njëri -tjetrin, filloni të punoni për problemet ekzistuese. Do të filloni të zhvilloni një mënyrë të shkëlqyeshme për zgjidhjen e konflikteve, e cila është shumë e dobishme për martesën tuaj.

4.Ju u tregoni njerëzve se jeni të bashkuar

Kur një çift hedh hapin për të jetuar së bashku, ata u dëshmojnë të tjerëve se të dy janë seriozë dhe vërtet të përkushtuar ndaj njëri -tjetrit. Tani po flisni për veten tuaj si “ne” dhe “ne” dhe jeni thellësisht të bashkuar kundër botës së jashtme.

Të ngjashme