Kryefjala Logo

Pse çiftet që bëjnë dasma më të lira kanë martesa më të mira, sipas studimit

5 muaj më parë

Shpenzoni më pak në dasmë për një lumturi afatgjatë të martesës

Mund të duket kundërintuitive, por një martesë me buxhet mund të jetë gjëja më e mirë për ju në planin afatgjatë. Kjo për shkak se një studim i vitit 2014 zbuloi se sa më shumë çiftet të shpenzojnë në ditën e tyre të madhe, aq më e shkurtër ka të ngjarë të zgjasë martesa e tyre.

Për kampionin e grave, mundësia e divorcit ishte 3.5 herë më e madhe për çiftet që shpenzuan më shumë se 20 mijë dollarë në krahasim me ata që shpenzuan midis 5 mijë dhe 10 mijë dollarë. Studiuesit gjithashtu deklaruan se provat e tyre sugjerojnë se dasmat që janë me frekuentim të lartë, por relativisht të lira, shoqërohen me shkallë më të ulët divorci.

Në kulturën e sotme të dasmave, ku “domosdoshmëritë” përfshijnë vendndodhjen e destinacionit për festat beqarë dhe beqare, kabinat e fotografive, videografët dhe mëngjeset luksoze pas dasmës, krijimi i një dasme relativisht të lirë kërkon patjetër që të jeni kreativ në planifikimin tuaj.
Nëse thjesht po bëni një shfaqje të madhe sepse kjo është ajo që po bëjnë të gjithë të tjerët ose nëse ndjeni presion për t’u bërë përshtypje njerëzve, ju nxis të bëni një hap prapa dhe të shikoni pamjen e madhe.
Kjo ngjarje është bërë për të nderuar lidhjen mes jush dhe burrit tuaj të ri. Marrëdhënia juaj është më e rëndësishmja.

Nuk ka të bëjë me sigurimin e një darke karavidhesh për 100 miq dhe shoqëruesit e tyre që as nuk i njihni apo i pëlqeni. Njerëzit që ju duan vërtet do të mbështesin çfarëdo vendimi që merrni dhe nuk do ta marrin personalisht nëse bëni dasmën e revistave.

Të ngjashme