Pse çiftet në distanca të gjata kanë marrëdhënie më të lumtura sipas studimit?

1 muaj më parë

Ekzistojnë dy lloje njerëzish në universin e takimeve: Njerëzit që besojnë se marrëdhëniet në distancë do të funksionojnë dhe njerëzit që nuk funksionojnë.

Si një person që është aktualisht në një lidhje në distancë, do të doja t’i tregoja të gjithëve me mirësjellje një studim që doli që fatmirësisht konfirmon se marrëdhëniet në distancë vërtet funksionojnë dhe si t’i bëjmë ato të funksionojnë.

Një studim i vitit 2015 që përfshiu 63 studentë të universiteit zbuloi se marrëdhëniet në distancë mund të jenë po aq, nëse jo më të kënaqshme sesa një marrëdhënie midis njerëzve që jetojnë afër.

Çiftet që janë më larg njëri-tjetrit gjithashtu kanë më shumë gjasa të komunikojnë mendimet dhe ndjenjat e tyre, gjë që çon në një intimitet më të mirë emocional.

“Krijoni nevojat e secilit partner që herët, praktikoni punën drejt përmbushjes së këtyre nevojave dhe jepni komente se cilat nevoja janë ende të paplotësuara,” thotë Dargie.

“Ata që janë të sigurt se kur do të jenë në të njëjtin qytet me partnerin e tyre duket se e përballojnë më mirë distancën.”

Studimi i Dargie kishte 474 gra dhe 243 burra në marrëdhënie në distancë, duke iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me intimitetin, angazhimin, komunikimin dhe kënaqësinë fizike.

Ajo më pas kërkoi që 314 gra dhe 111 burra t’i përgjigjen të njëjtave pyetje në lidhje me marrëdhëniet e tyre me njerëzit që jetonin afër tyre.

Në fund të fundit, nuk kishte asnjë ndryshim në cilësinë e marrëdhënieve të tyre, përveç çifteve që jetojnë më larg janë edhe ata me nivele më të larta kënaqësie, intimiteti dhe komunikimi.

Kjo tregon se nuk është distanca që shkakton ndonjë çarje në marrëdhënie. “Sipas hulumtimit tonë, nuk është domosdoshmërisht se sa larg jeni apo sa pak i shihni partnerët tuaj,” shpjegoi ajo. “Ka të bëjë më shumë me mospërputhjen midis pritshmërive tuaja për marrëdhëniet dhe realitetit të situatës suaj aktuale.”

Si mund ta mbajnë të gjallë dashurinë çiftet në lidhje të largëta?

Një studim i 63 çifteve, i botuar në Journal of Communication në vitin 2013, zbuloi se mediat, si biseda me video dhe mesazhet, mund t’i ndihmojnë çiftet të kenë një marrëdhënie të shëndetshme në distancë(të paktën mes të rinjve).

Të ngjashme