Prindërit i kërkojnë vajzës së martuar që të marri vëllanë e saj 272 kg tek ajo sepse ka “një shtëpi më të madhe”

6 muaj më parë

Është çmenduri se si dy fëmijë që rriten në të njëjtën familje mund të përfundojnë duke jetuar jetë krejtësisht të ndryshme. Stili i përdorur i prindërimit vendos atë fazë që fëmija juaj të rritet për të qenë një person i paarritshëm ose i pakënaqur që do të jetë përgjithmonë i varur nga ju.
Nje grua ndan rrëfimin e saj:

Prindërit e saj e kanë përqafuar vazhdimisht vëllanë e saj tashmë mbipeshë dhe tani presin që ajo të bëjë të njëjtën gjë.

Teddy lindi me kordonin e kërthizës të mbështjellë rreth qafës dhe ndaloi frymëmarrjen për tre minuta. Ajo beson se kjo bëri që prindërit e saj t’i tregonin favorizim.
Si fëmijë, gruaja dhe vëllai i saj trajtoheshin shumë ndryshe, sipas saj. Tedi u trajtua me doreza për fëmijë dhe iu dha gjithçka që donte.
“Më duhej të duroja zemërimin, abuzimin, sulmet dhe sjelljen e keqe të Tedit. Nëse prekja një fije floku në kokën e tij, ndëshkohesha ndërsa Teddy ia mbathte me çdo gjë që bënte.”
Sipas saj, situata u përshkallëzua për shkak se prindërit e saj vazhduan t’i vendosnin nevojat e tepërta të vëllait mbi nevojat e saj dhe ajo u largua nga shtëpia e prindërve në moshën 15-vjeçare për të banuar me të afërmit.
Në moshën 35-vjeçare,motra e ndarë ka kontakte “të kufizuara” me prindërit e saj dhe Tedin, i cili tani është 26 vjeç.

“Kur ishte 18 vjeç, ai vendosi se donte të ishte një ngrënës konkurrues, gjë që u shndërrua në vetëm të hahet. Teddy tani peshon pothuajse 273 kilogramë, “tha ajo.

Për shkak të kilogramëve të grumbulluar në Teddy, ai nuk është në gjendje të punojë dhe jeton me prindërit e tij që kujdesen për të gjitha nevojat e tij. I riu duhet të kujdeset 24 orë në ditë dhe nëna dhe babai i tij nuk mund të dalin nga shtëpia.

Për të treguar se sa të çmendur janë të përkushtuar ndaj Tedit prindërit e saj, gruaja tha: “Ata nuk ishin të pranishëm në dasmën time, shohin nipërit vetëm nëse i sjell dhe të gjitha ngjarjet familjare si darkat duhet të mbahen në shtëpinë e tyre sepse është e vështirë për të lëvizur Tedin.”
Tedi së fundmi ra dhe u shtua në spital. Pavarësisht mungesës së afërsisë, motra e tij dhe burri i saj e vizituan atë.

Ndërsa ishte në spital, gruaja thotë se prindërit e saj u ankuan për shumë gjëra, duke përfshirë sasinë e pamjaftueshme të ushqimit që burri po ushqehej, madhësinë e karriges së tij me rrota dhe çdo përmendje të problemit të dukshëm të peshës së djalit të tyre.

Nëna dhe babai i saj gjetën kohë për të tërhequr gruan dhe bashkëshortin e saj mënjanë dhe për të kërkuar para për t’u kujdesur për Tedin.
Ata thanë se po u mbaronin paratë dhe duhej të kishin akses në fondet që kishin kursyer për pension.

Përveç favorit financiar, prindërit e mundësuar donin që vajza e tyre ta merrte Tedin pasi ai doli nga spitali. Ajo i citoi ata të thoshin, “Ne mund të marrim një pushim, sepse ne duhet të kujdesemi për të gjatë gjithë vitit, ndërsa ju thjesht e vizitoni.”

Nëna me kohë të plotë dhe bashkëshorti i saj i thanë prerazi “jo” kërkesave, duke përmendur orarin e tyre të ngjeshur që përfshinte aktivitetet sportive dhe kërcimi të fëmijëve të tyre.

Refuzimi u prit me reagime të menjëhershme nga prindërit e gruas, të cilët menduan se ajo duhet të ishte mirënjohëse që kishte një vëlla, pasi ai pothuajse vdiq gjatë lindjes.
Edhe pas daljes nga spitali, nëna e saj vazhdoi ta qortonte në telefon dhe t’i kërkonte para.

Por motra e madhe qëndroi në këmbë, duke i bërë të ditur mamasë se nuk kishte mundësi që ajo të kujdesej ndonjëherë për Tedin. Ajo i tha se burri nuk ishte problemi i saj dhe se nuk do të merrte përgjegjësi për të.

Nëna e saj e shau dhe e mbylli telefonin, duke ndërprerë kontaktin.
Ndërsa gruaja ushqen shumë pakënaqësi që vëllai i saj ia bën jetën “një ferr të gjallë”, ajo pyet veten nëse e kishte gabim që refuzoi të paguante për kujdesin e tij dhe ta transferonte atë në shtëpinë e saj.

Të ngjashme