Kryefjala Logo

Prindërit e përzënë në ditëlindjen e tij të 18-të:”Sapo të mbushësh 18 vjeç, je vetëm”

5 muaj më parë

18-vjeçari foli për nënën e tij duke i thënë se do të duhej të largohej sapo të mbushte moshën maxhorene.
“Mamaja ime në thelb tha, kur të mbushësh 18 vjeç, je vetëm”, ​​kujton ai. E vetmja fjalë për të përshkruar shikimin në sytë e të riut teksa transmeton historinë e tij është dhimbja e zemrës.
Ai tha se që kur u dëbua, ai tani është në Salt Lake City duke kërkuar një vend për të qëndruar natën ndërsa ai zbulon një mënyrë për të gjetur rrugën e tij për t’u kthyer në Kaliforni. Kur personi që e intervistoi e pyeti nëse ishte i bllokuar atje, i riu konfirmoi se ishte.

“Sa kohë keni dalë në rrugë?” u pyet adoleshenti. Ai u përgjigj se kjo ishte dita e tij e parë që ishte i pastrehë që ishte edhe ditëlindja e tij e 18-të. Adoleshenti shpjegoi gjithashtu se ai po përpiqej maksimalisht të kthehej në Kaliforni sepse po përpiqej të përfundonte vitin e fundit të shkollës së mesme.
Kur u pyet nëse kishte tre dëshira, cilat do të ishin ato, 18-vjeçari u përgjigj:
“Që babai im të ishte ende gjallë, të shihja motrat e mia dhe të kthehesha në shtëpi”. Fatkeqësisht, historia shqetësuese e këtij të riu është mendësia që kanë shumë prindër në këtë vend për fëmijët e tyre që mbushin 18 vjeç dhe duhet të largohen nga shtëpia.
Me rritjen e çmimeve të qirasë dhe banesave, të përziera me inflacionin dhe përkeqësimin e disponueshmërisë së vendeve të punës, 18-vjeçarët e sapo kthyer nuk kanë asnjë shans për të qenë në gjendje të mbështesin veten financiarisht pa asnjë ndihmë nga prindërit ose familjet e tyre.

Të ngjashme