Kryefjala Logo

Prindërit duan që mësuesit të ndryshojnë mënyrën se si i disiplinojnë nxënësit në shkollë, sepse i lënë fëmijët ‘të vrapojnë mbi ta’ në shtëpi

13 Janar, 2024 | 3:06 pm

“Njerëzit duan që shkollat të ndryshojnë mënyrën se si ne i disiplinojmë fëmijët sepse prindërit refuzojnë t’u thonë fëmijëve të tyre jo në shtëpi,” filloi Newman.

Ajo këmbënguli se nevoja për të ndryshuar mënyrën e disiplinës së mësuesve nuk është rezultat i asaj se sa shumë kanë ndryshuar fëmijët, por sa shumë ka ndryshuar prindërimi.

“Ju i lejoni ata t’ju ngacmojnë për të blerë çfarëdo që duan, pa u vënë atyre asnjë kufi. Pastaj ju prisni që të gjithë të tjerët të ndjekin linjën në të njëjtën mënyrë,” vazhdoi ajo. “Ajo që ne po përpiqemi me dëshpërim të bëjmë është të vëmë në dukje faktin se njerëzit që janë përgjegjës për rritjen e këtyre fëmijëve nuk po bëjnë punën e tyre.”

Një Newman e frustruar pranoi ironinë se si disa prindër presin që shkollat ​​të ndryshojnë të gjithë kornizën e tyre dhe se si ata menaxhojnë sjelljet në klasë vetëm sepse nuk mund t’i thonë jo fëmijës së tyre dhe t’i mësojnë mënyrën e duhur për të vepruar në publik. Ajo e krahasoi atë me prindërit që nuk mund t’i thonë fëmijës së tyre 9-vjeçar se nuk mund ta kenë atë shishe krem ​​Retinol prej 50 dollarësh dhe përkundrazi ta marrin atë për ta sepse nuk mund t’i thonë jo.

Ajo pohoi se prindërit duhet të ndalojnë së prituri që shkollat dhe mësuesit t’i bëjnë fëmijët e tyre, sepse ata nuk mund ta bëjnë këtë në shtëpi. Metodat tradicionale të disiplinimit të fëmijëve në klasë nuk po funksionojnë më dhe kjo është për shkak se mësuesit nuk kanë më mbështetjen e sistemit të mbështetjes së fëmijëve në shtëpi.

Mësuesit nuk duhet të jenë prindër dhe prindërit nuk duhet të jenë edukatorë të shkollave publike. Rolet janë caktuar prej kohësh dhe është koha që prindërit të kuptojnë se sjelljet dhe qëndrimet e fëmijëve bien mbi supet e tyre, jo të dikujt tjetër.

Të ngjashme