Kryefjala Logo

Predikuesi vishet si Grinch për t’u thënë fëmijëve të shkollës fillore se Babagjyshi nuk është i vërtetë

24 Dhjetor, 2023 | 2:07 pm

Siç reflektoi dikur Grinch, “Krishtlindjet nuk vijnë nga një dyqan. Ndoshta Krishtlindjet, ndoshta, do të thotë pak më shumë.”

Krishtlindja ka kuptime të ndryshme për të gjithë ne, nëse vendosim dhurata nën pemën e drejtuar nga Babagjyshi për fëmijët tanë për t’u hapur në mëngjesin e Krishtlindjes, mblidhemi me familjet tona për shkëmbim dhuratash, ose thjesht shijojmë ditën me të dashurit tanë.

Predikuesi u vesh si Grinch dhe mbajti një tabelë ku shkruhej “Babagjyshi është i rremë”. Jezusi është i vërtetë.’

Vetëm dy javë më parë, David Grisham u shfaq jashtë shkollës fillore Sleepy Hollow në Amarillo, Teksas për t’u siguruar që studentët e dëgjonin mesazhin e tij me zë të lartë dhe të qartë.

I veshur si personazhi imagjinar i Dr. Seuss, Grinch nga “Si Grinch vodhi Krishtlindjet”, Grisham marshoi përpara shkollës duke mbajtur lart tabelën e diskutueshme.

Përfundimisht ai tërhoqi vëmendjen e kalimtarëve dhe prindërve të tërbuar, të cilët kërkuan që ai të largohej nga prona e shkollës. “A nuk ka një mënyrë më të mirë për ju për të përhapur mesazhin tuaj sesa ta bëni këtë në një shkollë fillore?” dëgjohet një grua e shqetësuar duke thënë jashtë kamerës.

Grisham pohoi se zgjedhja për të përhapur mesazhin e tij përpara një shkolle fillore ishte një “mënyrë fantastike” për ta përhapur atë. “Jezusi tha se shkoni në të gjithë botën, duke përfshirë filloret, dhe predikoni ungjillin çdo predikuesi, përfshirë një fëmijë”, tha ai.

Kur gruaja e inkurajoi që t’ua transmetonte mesazhin e tij njerëzve të tjerë përveç fëmijëve të shkollës fillore, Grisham i tha asaj se nëse ndihej kaq fort për besimin e saj, ajo mund ta predikonte vetë kudo që të donte.

Një video tjetër e marrë më vonë në një kënd tjetër tregoi një prind që sulmonte Grishamin dhe ia griste shenjën nga duart për t’i mbajtur fëmijët që ta shihnin atë.

“Mos i gënjeni fëmijët”-bërtet ai.

“Qindra fëmijë e dëgjuan mesazhin dhe shumë prindër gjithashtu,” tha ai më tej. “Është shumë e rëndësishme për një shoqëri të shkojë kaq larg në mbrojtjen e një GENJESHTRE.” “Të shkosh kaq larg në përpjekjen për të mbrojtur fëmijët që të mos dëgjojnë të vërtetën. Nuk është çudi që vendi ynë është në telashe.”

Të ngjashme