Pirja e kësaj pije angazhon trurin tuaj më shumë se çdo aktivitet tjetër

7 muaj më parë

Shishet jashtë dhe nga fundi lart sepse pirja e verës është e mirë për ju dhe trurin tuaj.
Sigurisht, mund të ndiheni pak të vdekur pas një nate me pirje të madhe, por rezulton se një gotë verë e kuqe ose e bardhë mund të jetë e mirë për gjirin tuaj.
Pirja e verës angazhon trurin tuaj më shumë se çdo aktivitet tjetër.
Me sa duket, shija është e gjitha një iluzion që përbëhet nga shqisat dhe emocionet që na rrethojnë kur ne vërtet shijojmë ushqimin. “Shija nuk është në verë; shija krijohet nga truri i shijuesit të verës”, thotë Shepherd në librin e tij.

Sipas librit të tij, lëvizja e verës në gojë dhe ajri i injektuar nga alkooli përmes hundës është ajo që e bën trurin të përcaktojë një shije.
Aspekti më i rëndësishëm është kur thithim ajrin e mbushur me verë, i cili aktivizon trurin.
Studimet e tij e kanë ndihmuar atë të arrijë në përfundimin se pirja e verës angazhon trurin edhe më shumë sesa zgjidhja e një problemi matematikor ose dëgjimi i muzikës.

“Molekulat në verë nuk kanë shije apo aromë, por kur ato stimulojnë trurin tonë, truri krijon aromë në të njëjtën mënyrë që krijon ngjyrën”, tha ai në një intervistë radiofonike.
Shepherd beson se shijet ndërtohen në tru të ngjashëm me mënyrën se si truri i interpreton ngjyrat.
Për të krijuar një pamje të ngjyrave, truri përdor informacionin e marrë nga sytë se si drita godet objektet përreth nesh. Shepherd thotë se emocionet tona ndaj gotës së verës i japin informacion trurit. Shija e verës mund të ndikohet nga gjinia, raca, pështyma, mosha dhe emocionet e vetes dhe të njerëzve përreth nesh.

Pra, ndoshta është koha që të filloni të keni më shumë takime të para me verë dhe janë djemtë humbës me të cilët po takoheni po jua prishin vërtetë atmosferën e verës.

Të ngjashme